Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #34  
Oud 6 december 2008, 15:29
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard Teruggaan naar winkel

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robbe Bekijk bericht
Eindelijk een serieuze reactie. Ik weet helaas niet wat artifacten zijn, maar ik heb inderdaad in een andere thread omschreven wat de complicaties waren. ik had prima beeld tijdens 540i met een hdmi kabel. toen ik hem hoger wilde zetten kreeg ik rondspringende witte pixels. ze dansen rond op je scherm en zijn het meest zichtbaar op zwarte vlakken.
Met de scart-kabel lijkt 540i zelfs nog beter dan met de hdmi.
1080 was knudde, buiten de rond-dansende witte pixels ook last van plotsklaps wegvallen van het beeld in complete ruis voor enkele seconde.
Met een korte kabel nergens last van. Helaas staat de decoder 5 meter verder en gaat de kabel achter een dubbelwandige muur naar de andere hoek. Ik heb reeds een kabel van profi-gold terwaarde van 150 euro die dus niet goed is, en mijn vraag die ik nu al diverse keren heb gestelt is, welke kabel moet ik nu kopen op een lengte van 7 meter om goed beeld te hebben.
Zowel Ziggo, als de leverancier/fabrikant van de decoder kan er geen zinnig woord op uitbrengen. Blijkbaar is het een groot "grijs" gebied, en durft niemand zich in deze voodoo-kringen te bewegen.
Behalve de vele reacties van mensen hier op het forum , die zonder te lezen schreeuwen dat dure kabels onzin zijn.

Je wordt er moedeloos van, als je sommige reactie leest.
Ik weet helaas niet veel over kabels, maar zal je toch advies geven

Ik weet niet hoe oud de kabel is, maar als deze nog betrekkelijk nieuw is dan zou ik teruggaan naar de winkel met als argument dat de kabel niet aan je verwachtingen voldoet (storingsvrij beeld). De winkelier is dan verplicht om het probleem te verhelpen (wettelijke garantie). Dit kan hij doen door de kabel te repareren of om te ruilen. ook kan hij je het aankoopbedrag teruggeven. Het is wel van belang dat je de kassabon meeneemt.

pvd