Los bericht bekijken
  #4  
Oud 6 december 2008, 09:43
Barone's schermafbeelding
Barone Barone is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2008
Locatie: Gasselte
Ziggo Internet: All-in1
DTV: Sony KDL-32W4000
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grizzler Bekijk bericht
In mijn ervaring kan je een huisinstallatie als de Homevox zonder problemen aansluiten, ongeacht het type ISRA-punt.

Toen ik vorig jaar overstapte van KPN-lijn naar kabel, kreeg ik een pakket met aansluitmateriaal voor zowat alle gangbare typen ISRA-punt, compleet met uitgebreide aansluithandleiding voor elke situatie (maar ja, dát was Casema...). In geen van de beschreven situaties was sprake van iets anders dan een gewone, rechtstreekse galvanische verbinding.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
De Isra varianten 3 en 4 (lasdop en 4 polige stekker) worden blijkbaar niet meer ondersteund in de nieuwste installatiehandleiding. Voor beide geldt dat de huidige huisinstallatie uiteindelijk op het israpunt aangesloten is, hetzij direct, hetzij via een grote stekker.

Wanneer je de kabel(s) die op het israpunt aangesloten zijn, loshaalt (stekker eraf of kabel doorknippen) en de blauwe en rode ader in de meegeleverde lasdoos monteert, kun je hierop gewoon het modem aansluiten met een kabeltje met aan beide zijden RJ11 stekkers. Een beetje creatief stap 3a van de installatiemodule 4 (http://blob.ziggo.nl/dynamic//NL_HOM...e4_A4_v1.0.pdf) uitvoeren dus.
In mijn vraag ben ik niet helemaal duidelijk geweest. Ik sprak ten onrechte van een thuisnetwerk. Dat impliceert de mogelijkheid om binnenshuis andere toestellen te kunnen oproepen en zo is dat niet. Ik heb eenvoudig meerdere toestellen parallel geschakeld om de mogelijkheid te hebben samen met mijn vrouw met familie en vrienden te kunnen praten.

De installatiehandleiding van Ziggo wekt de indruk dat een dergelijke configuratie niet meer mogelijk is als er geen ISRA aansluitpunt type 1 of 2 beschikbaar is. Ik begrijp van jou reactie dat het allemaal niets uitmaakt en dat je gewoon nog steeds de rode en blauwe draad nodig hebt om de verbinding met de telefoon te maken, ongeacht of dat er een of meer zijn.

Ook al zou de monteur bezwaar maken en slechts een toestel willen aansluiten, ik zal gewoon al mijn stopcontacten daarmee verbinden en zien wat er gebeurt.

Bedankt voor de reacties; die stelden me gerust.