Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #31  
Oud 5 december 2008, 23:49
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robbe Bekijk bericht
Eindelijk een serieuze reactie. Ik weet helaas niet wat artifacten zijn, maar ik heb inderdaad in een andere thread omschreven wat de complicaties waren. ik had prima beeld tijdens 540i met een hdmi kabel. toen ik hem hoger wilde zetten kreeg ik rondspringende witte pixels. ze dansen rond op je scherm en zijn het meest zichtbaar op zwarte vlakken.
Met de scart-kabel lijkt 540i zelfs nog beter dan met de hdmi.
1080 was knudde, buiten de rond-dansende witte pixels ook last van plotsklaps wegvallen van het beeld in complete ruis voor enkele seconde.
Met een korte kabel nergens last van. Helaas staat de decoder 5 meter verder en gaat de kabel achter een dubbelwandige muur naar de andere hoek. Ik heb reeds een kabel van profi-gold terwaarde van 150 euro die dus niet goed is, en mijn vraag die ik nu al diverse keren heb gestelt is, welke kabel moet ik nu kopen op een lengte van 7 meter om goed beeld te hebben.
Dat klinkt redelijk als artifacten ja. En dat mag met een kabel van 150 euro echt niet mogen.
Dan denk ik toch echt dat je een defecte kabel te pakken hebt. Kan je nog ruilen?
Maar denk niet dat bv die Monstercables heel veel beter zijn dan wat je nu hebt (afgezien van het feit dat misschien de kabel die je hebt op zich niet slecht is maar blijkbaar defect is).

BTW: heb je het al op korte afstand met een andere kabel al eens op 720P geprobeerd? Dit om uit te sluiten dat het ook niet aan je apparatuur kan liggen ipv je kabel?

Als ik AVS forum zo zie voldoen daar kabels van max 50 US$ voor 40 feet inwall. Iedereen daar gebruikt Monoprice kabels, bv deze die erg lijkt op wat je zoekt, maar Monoprice levert niet naar NL.
Zou dus niet in eerste instantie naar een duurdere kabel zoeken. Hooguit afspreken met de winkelier dat je kabels mag proberen en terugbrengen als ze niet voldoen.

Succes.