Los bericht bekijken
  #10  
Oud 5 december 2008, 20:32
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Stukje over nummer meenemen van de UPC website:
Citaat:
Ja. UPC regelt uw opzegging als u uw huidige telefoonnummer wilt behouden. Nadat u zich hebt aangemeld voor telefonie van UPC, ontvangt u automatisch de UPC Machtigingskaart voor Nummerbehoud in het installatiepakket.Vul deze machtigingskaart in nadat u telefonie succesvol hebt geïnstalleerd en stuur deze direct terug. Hiermee kunnen wij uw huidige telefoonnummer overnemen en uw abonnement opzeggen. In de meeste gevallen is het telefonieabonnement maandelijks opzegbaar. Echter UPC raadt u aan om dit bij uw telefonie leverancier vooraf te controleren.

Let op: zeg nooit zelf uw telefonieabonnement op als u uw nummer wilt behouden. In dat geval is UPC namelijk niet meer in staat uw nummer over te nemen.


Stukje tekst van de Ziggo website:

Citaat:
5 stappenplan
Aan de hand van de volgende 5 stappen kun je gemakkelijk bijhouden of je alles hebt gedaan alvorens je overstapt naar Ziggo.
Controleer je contracten en opzegtermijnen bij je huidige aanbieder(s)
Bestel internet of telefonie van Ziggo
Lees de bevestigingsbrief
Zeg je oude abonnement(en) op m.b.v. onze opzegservice

Geniet van je nieuwe Ziggo diensten
Hier word dus duidelijk aangegeven dat je moet opzeggen via de opzegservice van ziggo.

Stukje tekst van de XS4ALL website:
Citaat:
Nummerbehoud is overstappen op bellen van XS4ALL met behoud van uw eigen vaste telefoonnummer. U hoeft hiervoor zelf niets te regelen. XS4ALL neemt uw huidige nummer over en zegt meteen het bijbehorende telefoonabonnement op. Doet u dit alstublieft niet zelf, want dan raakt u uw huidige vaste nummer kwijt en is deze ook niet meer over te zetten naar XS4ALL.
Kortom, al deze bronnen geven duidelijk op de website aan dat je niet zelf het telefonie abonnement bij je huidige provider moet opzeggen. Dit word en moet door je nieuwe provider geregeld worden (middels het machtigingsformulier). Een nummerportering kan ook enkel en alleen uitgevoerd worden op een actieve en werkende telefoonlijn.
__________________