Discussie: Wanneer failliet?
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 5 december 2008, 09:54
rolfhobby's schermafbeelding
rolfhobby rolfhobby is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2008
Locatie: Weiteveen EX@home user (Modem: Scientific-Atlanta webstar)
Ziggo Internet: @home internet intensief 12000 Ziggo z3
DTV: geen
Berichten: 144
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Klopt, Ziggo is ontstaan na de fusie, echter iedereen heeft de mogelijkheid om zijn abonnement op te zeggen. Bijaanvang, direct na de fusie, of per maand zoals Ziggo nu ook aanbied.
Dus WEER GELD HE? DE MACHT! SLAPEn RIJK WORDEN!
Oh, dit nieuws gelezen dan> "Miljoenenschuld Ziggo slecht nieuws voor klant" Hoogleraar voorspelt bezuinigingen 21 augustus 2008
Klanten en werknemers van Ziggo worden de dupe van de gigantische rentelasten van het bedrijf, zegt Hans Schenk, hoogleraar Industriebeleid aan de Universiteit van Utrecht. Volgens hem zal de kabelaar gaan bezuinigen op andere uitgaven zoals de klantenservice. Hij zei dit woensdag in het avondjournaal van de NOS. Ziggo heeft in 2007 – toen het bedrijf nog niet op de markt was gelanceerd - een verlies geleden van 265 miljoen euro. Dat kwam vooral door een niet misselijke rentelast van 460 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag. De totale schuld van Ziggo bedraagt bijna zes miljard euro. Fusiepartners @Home, Casema en Multikabel zijn sinds 2006 eigendom van de investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven. Die fondsen hebben flink geleend om de kabelbedrijven te kunnen kopen. Ook afvalverwerker Van Gansewinkel en winkelketen Hema zijn overgenomen door durfkapitalisten. Beide bedrijven meldden deze maand forse verliezen door torenhoge rentelasten.
Financieel avonturisme
Volgens Schenk zijn Ziggo, Van Gansewinkel en Hema slachtoffer van "financieel avonturisme" en worden ze door hun eigenaren opgezadeld met miljoenenschulden. Klanten en werknemers worden daar naar zijn mening de dupe van. "Wat dan gaat gebeuren is dat je gaat bezuinigen op andere uitgaven, om die lasten te kunnen opbrengen", zegt hij tegen de NOS. "Dat kun je bijvoorbeeld doen door te bezuinigen op de dienstverlening aan klanten."
Bij Ziggo gebeurt dat al, meent hij. "Ik geloof dat de klanten van Ziggo daarvan mee kunnen praten. Je hebt ongetwijfeld ook gezien dat de klachten over elkaar heen tuimelden. De callcenters konden de klachten niet aan. En we hebben ook bij andere bedrijven gezien dat de serviceverlening het kind van de rekening wordt."
Opstartproblemen
Vooral in mei en juni regende het inderdaad klachten over Ziggo. Een speciaal meldpunt van de Consumentenbond hiervoor kreeg in juni binnen één dag na de start al ruim 2.500 meldingen binnen. Maar volgens Ziggo was de ontevredenheid een gevolg van opstartproblemen en het samenvoegen van de (administratieve) systemen en netten van de drie fusiepartners.
Bij de marktlancering in mei gaf de kabelgigant juist aan zich te willen onderscheiden met duidelijke communicatie en een prima klantenservice.
Ziggo bezuinigt "absoluut niet" op de klantenservice, om zo zijn hoge rentelasten te kunnen opbrengen. Het investeert juist zwaar in alle afdelingen die daarmee te maken hebben. Dat bezweert een woordvoerder van het bedrijf in reactie op uitspraken van hoogleraar Hans Schenk.
Volgens Schenk is Ziggo door zijn eigenaren opgezadeld met een miljoenenschuld, en zullen de klanten en werknemers daar de dupe van worden. De kabelaar zal trachten te bezuinigen op andere uitgaven zoals de klantenservice, voorspelt hij. "Ik geloof dat de klanten van Ziggo daarvan mee kunnen praten. Je hebt ongetwijfeld ook gezien dat de klachten over elkaar heen tuimelden", zei de hoogleraar Industrierecht woensdag in het late NOS-journaal.
Samenloop van omstandigheden
Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ontkent stellig dat de dienstverleningsproblemen van mei en juni iets te maken hadden met een bezuiniging. Ze waren een gevolg van diverse omstandigheden: "Een aantal storingen, een brief die niet op het juiste moment verstuurd was en het feit dat wij toen nog bezig waren nieuwe callcenter- en helpdeskmedewerkers op te leiden."
Extra personeel
Van een bezuiniging op de klantenservice is geen sprake, bezweert de woordvoerder. "Wij investeren juist zwaar in alle afdelingen die te maken hebben met klantendienstverlening. Zo breiden wij het aantal helpdesk- en callcentermedewerkers sterk uit en nemen wij ook extra installatiemonteurs aan." Het bedrijf is wat dat betreft nog niet op volle oorlogssterkte, luidt het, maar het bedrijf heeft in ieder geval geen achterstanden meer en is nu redelijk tot goed bereikbaar.
Financieel directeur Walter Blom gaf deze week al aan dat de rentelast van Ziggo geen invloed heeft op de investeringen. Vos: "Vorig jaar hebben wij meer dan honderd miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van onze dienstverlening en netwerken."
Grote datamigratie
Een resterend deel van de abonnees wordt binnenkort overgezet op een sneller klantsysteem. Dat zal misschien niet vlekkeloos verlopen: "Een datamigratie van deze omvang is een grote klus waarbij ondanks al het testen toch iets mis zou kunnen gaan. Wij verwachten het niet, maar je weet het nooit zeker voordat het afgerond is."