Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 4 december 2008, 13:15
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Ik weet dat wat Gizmodo schrijft geen echte wetenschappelijke test is, maar het komt op mij betrouwbaar en aannemelijk over.

Los daarvan: als er iemand belang heeft bij een wetenschappelijke studie die aantoond dat Monstercables WEL beter zijn is het Monstercable zelf. Kortom: gebrek aan wetenschappelijke studies van hun kant zegt mij ook al wat.

En voor de goede orde: voor ANALOGE signalen is het een heel ander verhaal. Kijk, persoonlijk hoor ik het verschil tussen een 10 euro per meter en 100 euro per meter luidsprekerkabel niet, maar daar kan technisch wel degelijk interferentie doorspelen in het hoorbare resultaat.
Zelfde bij COAX kabels en SCART kabels. En daar zie ik het verschil overigens wel heel goed: de bouwmarkt kabel COAX geeft artifacten bij digitale TV, een goede Hirschmann kabel niet. Dat is vrij objectief vast te stellen.

Maar voor digitale signalen KUNNEN er technisch geen verschillen zijn anders dan zwart beeld of artifacten. Als je dus met een goedkope kabel geen zwart beeld of artifcaten hebt, is het beeld op bitniveau exact hetzelfde als met een Monstercable. Dat is nml hoe het HDMI protocol (of elke digitale transmissie) werkt.
Mensen die dus beweren dat ze mooiere kleuren hebben door een Monstercable spreken dus aantoonbaar onzin. Als er nml al verschil in de kabels zit, KAN dit niet het effect zijn (even afgezien van de discussie tussen HDMI 1.2 en HDMI 1.3 en Deep Color, maar daar is niet de kabel de bottleneck, maar de bron, afspeelapparatuur en weergave apparatuur. Vooralsnog zijn er geen deep color bronnen).