Los bericht bekijken
  #382  
Oud 3 december 2008, 23:08
Robbe's schermafbeelding
Robbe Robbe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Locatie: @home
Berichten: 18
Standaard

@ The Doman, Waarom zou ik in godsnaam een component-video aansluiting willen op een HD decoder? Ik wil juist het HD beeld hebben. Tevens gaf ik aan dat via de scart kabel het beeld ongehoord scherp is vergeleken met de oudere Philips-decoder.
Het probleem speelt juist met de HDMI kabel.

@ crapz0rs, mijn scartkabel lag altijd nabij een stroomkabel over die afstand en gaf nooit en ook nu niet problemen. En mij is altijd verteld dat het bij een analoog-signaal nog veel erger is dan bij een digitaal-signaal ?

Overigens had ik de bewuste HDMI-kabel in een rechte lijn naar de decoder om eerst te proberen hoe hij functioneerde, alvorens hem onzichtbaar weg te werken. Dus daardoor kon die storing ook niet komen.
Tevens vind ik het kort door de bocht om te zeggen dat goedkope kabels net zo goed zijn. Jullie geven zelf al aan dat 99% van de nederlanders een kabel van 1 a 2 meter heeft.
Ik persoonlijk denk dat de bewuste kabel van Profigold t.w. van 150 euro nog niet goed genoeg was voor een prefect 1080i signaal op 7 meter afstand.
Monster-Cable is altijd al marktleider geweest op dit gebied, en hun kabels zijn dubbel zo duur op een vergelijkbare afstand.
Nogmaals met een kabeltje van anderhalve meter kan ik me best voorstellen dat je geen dure kabel nodig hebt.

@Excalibur, ik denk dat jij er inderdaad niet ver van de waarheid afzit. Vermoedelijk zijn die witte rond springende pixels op het beeld (tijdens een 1080i instelling) het feit dat er digitale informatie verloren gaat door de lengte en kwaliteit van de kabel.
Inmiddels heb ik de decoder in de zaak op een andere TV getest en blijkt de decoder prima te functioneren zonder die rond-springende witte pixels. (echter met een kabel van 1 meter)

Ik zal dus eerst proberen deze week een kortere kabel te nemen, en het dan nogmaals te bekijken. Als het dan weg is, moet ik een kabel zien te vinden die dus wel op 7 meter afstand een fatsoenlijk signaal kan doorgeven voor HD.

Waar het mij om te doen was, is de lakse opstelling van Ziggo tijdens dit soort problemen. Tevens de slechte voorlichting aan nieuwe klanten. Het is hun alleen maar te doen om zoveel mogelijk mensen een HD-pakketje aan te smeren. En wat daar allemaal bij komt kijken mogen ze zelf uitzoeken.
Ik hoop dat de consument eerst eens rondkijkt op internetfora alvorens blindelings op Ziggo te vertrouwen dat HD-TV peanuts is.

Ik wil toch even terugkomen op de Humax 5000. Dit is een prima apparaat.
De verbetering op de SDTV kanalen is voor mijn gevoel twee keer zo mooi als op de Philips decoder. Alleen daarvoor al meer dan de moeite waard om dit apparaat te nemen en de Phillips-decoder op het grof-vuil te gooien.
Snelle zenderwisseling en mooie grafische weergave van menu en zender-aanduiding met veel instelmogelijkheden. De Humax 5000 is een aanrader, en niet voor niks als beste uit de test gekomen bij de consumenten-gids.

Maar..... Wees slim en laat je niet blindelings verleiden tot een HD abonnement van Ziggo. Er zijn nog teveel factoren die roet in het eten kunnen gooien om simpel "plug en play" plezier te beleven van je nieuwe Humax. Niet iedereen is bereid om 200-300 euro uit te geven voor een langere hdmi-Want zonder die dure kabel kon het wel eens allemaal heel anders uitzien dan Ziggo doet geloven.

Eerlijkheid duurt het langst......Ik pleit voor betere voorlichting van de kabel-exploitant op het HDMI gebied.