Los bericht bekijken
  #101  
Oud 3 december 2008, 20:57
gees's schermafbeelding
gees gees is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Parkstad@home
Ziggo Internet: Kabel:Z1 ADSL: Orange/Online 10+Mb/s
DTV: HUMAX iHDR-5050C | HDMI | PHILIPS 42PES0001/D
Berichten: 80
Standaard

Bedankt!
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
1. De Settop boxen zullen blijvend uitgerust worden met embedded CA. De CI+ technology is hierop niet van toepassing. De inzet van CI+ technology wordt met name toegespitst op iDTV's
Ok, dus met "Ziggo-only" logo i(nteractive)DTV hoeft voor mij toch al niet. Maar waarom 2 produktlijnen? CI+ zou toch downwards compatible moeten zijn?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
2. Er wordt geen gebruik gemaakt van DVB CPCM gebaseerde technology. Dit was oorspronkelijk het voorstel voor CIv2 wat de 'reis' niet gehaald heeft binnen DVB. CI+ kent andere oplossingen t.b.v. copy protection en content management, hoewel er wel enige overeenkomsten bestaan t.a.v. URI. CI+ is beperkt qua toepassingen en ondersteunt zeker niet het gehele domein dat CPCM bestrijkt m.b.t. DRM en DRM bridges t.b.v. overdracht rights management naar andere DRM technology zoals bv. MS WM DRM
OK, content protection & copy management door closed & proprietaire hard/software met embedded CICAM. Bestaat er dan een "URI lijst" voor de Ziggo-zenders?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
3. Dit hangt af of content supplier hier toestemming voor geeft. Indien de publieke omroep geen eisen/restricties oplegt voor een 'thuis copy' dan zullen er in beginsel ook geen beperkingen worden opgelegd in de ontvanger, voor zover de ontvanger zelf over de relevante middelen beschikt. Dit is nu ook de sitautie voor de humax 9200 en de Siemens PVR.
Bold: ???
Waarom zou een publieke omroep, die mede met belastinggeld gefinancieerd wordt, beperkingen opleggen voor het kopieren/archiveren van HD uitzendingen (voor thuisgebruik)? Wat is de situatie nu precies?

Misschien begrijp ik het niet goed, maar ik zoek alleen een videorecorder die ik -zoals ik al 20 jaar gewend ben- kan gebruiken. En HD is/wordt de uitzendstandaard, dus ook in HD!