Los bericht bekijken
  #551  
Oud 3 december 2008, 20:16
Klaus_1250's schermafbeelding
Klaus_1250 Klaus_1250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Roosendaal / @home
Ziggo Internet: Internet Regelmatig / Motorola SB4200
DTV: 2x Humax IR Fox C / Twinhan CabCI-2033 + Alphacrypt
Berichten: 113
Standaard

@Excalibur: volgens mij praten we lang elkaar heen. Ik heb het puur over frequenties/kanalen die naar de eindgebruikers word verzonden.

Hier (Roosendaal) zijn er 6 frequenties die worden gebruikt om Internet door te geven (downstream, upstream heb ik geen zicht op maar dat zijn er minimaal 2). Op elke frequentie is er 51Mbps (dat is met aftrek over Docsis overhead) aan bandbreedte voor internet (of 50, nooit verdiept in wat het achter de komma precies is).

Geen flauw idee over hoeveel aansluitingen die frequenties verdeelt zijn, maar, per frequentie kan je niet meer als in Z3i klant kwijt. Zitten er twee Z3i klanten met hun downstream op dezelfde frequentie in bv dezelfde straat, dan zullen ze het beide met de 51Mbps in totaal moeten doen.

Zijn ze dus allebei actief met Usenet en proberen ze allebei met meerdere draadjes naar de Usenet server hun 30Mbps vol te trekken, dan gaat dat niet lukken. 51/2 = 25,5.

Als je dus een gebied hebt met relatief veel ziggo klanten omdat ADSL niet aantrekkelijk is (zoals hier, ADSL staat in het centrum, 3.5km verderop, dus max 7Mbps), kan ik me voorstellen dat je klanten niet meer goed kan indelen.

V.b.: Je hebt 7 Z3i klanten die allemaal 30Mbps tegelijkertijd willen binnenharken. Je hebt voor die klanten 6 frequenties op de kabel beschikbaar. Dat kan je dus nooit perfect indelen. Uiteindelijk is er altijd een Z3i klant die het met minder als 30Mbps moet doen. En daarom snap ik die 30Mbps niet. Ze hadden beter een waarde kunnen kiezen die makkelijker in de 51Mbps in te halen was.