Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 3 december 2008, 20:05
DarkerPhoenix's schermafbeelding
DarkerPhoenix DarkerPhoenix is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 december 2008
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Internet Z2/UBEE/Netgear WNDR3700
Berichten: 13
Standaard

Ik sluit me volledig aan bij Excalibur aan in deze en ik zou graag ook nog wat willen toevoegen over het Kassa onderzoek.

Ben ik de enige wie het is opgevallen dat de test opstelling bestond uit een dvdspeler en een HDready TV? HDMI is toch vooral bedoelt voor het afspelen van HD signalen? Waarom dan niet testen met een Bluray speler en minstens een 37 inch Full HD TV? Lijkt me duidelijk dat vooral bandbreedte van een kabel niet getest kan worden met een geupscaled signaal van een dvdspeler. Wat ik zo jammer vind is dat ik erg geintreseerd ben in dit soort dingen, maar programma's als Kassa vaak test methoden toepassen welke of niet goed lijken doordacht of zo subjectief zijn als maar zijn kan. Geen controle groepen niets. Wanneer er wetenschappelijk tegenaan word gekeken is het onderzoek te amateuristisch voor woorden. Geen openbare bronnen, geen verwijzingen niets... zelfs niet op navraag.

Dat er veel winst gemaakt word op kabels lijkt me duidelijk, maar als je dan wat wil bewijzen dan waarom zo halfslachtig? Ook vreemd trouwens dat er geen reactie was van MonsterCable... vaak hebben ze hun mond vol over bedrijven die niet willen reageren, nu geen woord... waarom nu niet?