Los bericht bekijken
  #369  
Oud 3 december 2008, 01:37
Robbe's schermafbeelding
Robbe Robbe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Locatie: @home
Berichten: 18
Standaard

Ik wil inderdaad nog een keer met een monster-cable proberen van diezelfde lengte. Deze is echter wel twee keer zo duur. (250 euro)
Misschien eerst een kabel proberen van 1 meter en dan het resultaat bekijken. Maar dan moet ik toch een kabel kopen van 1 meter alleen voor te testen die ik vervolgens niet kan gebruiken.

Jammer dat er weinig goede voorlichting is het verband tussen lengtes en kwaliteit kabel. Consumenten moeten dit maar zelf aftasten? Verkopers in grotere zaken zeggen dat HD nieteens mogelijk is. Terwijl kabel-fabrikanten dit op hun product zetten? Allen moeten ze ze allemaal bestellen, want niemand heeft een dergerlijke lengte in een behoorlijke kwaliteit op voorraad. Alsof iedereen zijn decoder onder zijn tv hangt?


The Doma, wat is een analoge HD component?
Overigens is die scart zo slecht nog niet. Ik vond hem dubbel zo scherp dan de scart-kabel op de philips decoder.
Maarja het was hem juist te doen om HD mooi te krijgen.
Toch lees ik meerdere berichten omtrent dit soort storingen op diverse fora. Ik vind dat Ziggo, of een betere of een eerlijkere voorlichting moet geven op dit gebied. HD-tv is echt niet "plug en play"is me opgevallen na zelf te klooien en rond te lezen op fora. Vaak is het een ergernis en een bron van geld-verspilling. Ik vind het jammer.
Ondanks alles ben ik tevreden met de Humax.

Zal misschien nog proberen als ik een kortere kabel op de kop kan tikken. En anders laat ik het zo en zeg ik het HD pakket weer op. Ik denk dat je met dit HD-gebeuren nog minstens een jaar moet wachten zodat alle problemen verholpen zijn, want op veel problemen zijn nog geen directe antwoorden of proberen ze de bal naar elkaar toe te schuiven. De kabel-fabrikant geeft de decoder de schuld, en de decoder-favrikant geeft de TV-fabrikant de schuld en ondertussen heeft de consument een hoop geld uitegegeven en kan nergens terecht met zijn vragen c/q probleem.

ik had bewust gewacht met een HD-decoder (inmiddels meer dan een jaar) omdat de Samsung decoders slechte recensies kregen, en nu naar een jaar dacht ik dat de "kust veilig"was, en ben ik toch nog te vroeg in het HD avontuur gestapt.

Eerlijke voorlichting door kabel-exploitanten en leveranciers zou een hoop mensen een hoop problemen en geld besparen.


Just my opinion....