Los bericht bekijken
  #365  
Oud 3 december 2008, 01:02
Robbe's schermafbeelding
Robbe Robbe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Locatie: @home
Berichten: 18
Standaard

Ik heb de decoder vanavond aangesloten. Een wereld van verschil vegeleken met de Phillips decoder. Mooie lay-out van menu-functies en programmagids. Snelle wisseling van de zenders. En 100% verbetering van het beeld ten aanzien van de Philips decoder. Alle zenders lijken nu zo scherp en mooi van contrast als voorheen alleen FILM1 had.

Een minpuntje. Had een Profigold Sky met een gegevens-overdracht van 10.2 gbs (lengte 7 meter) maar dan geeft hij zowel op 1080i als op 770p sneeuw ( rondvliegende witte pixels ) weer. Dit kun je op geen enkele manier wegkrijgen. Tevens springt hij soms zelf op een compleet beeld met ruis tussendoor. Als ik hem vervolgens weer op de scart-kabel (lengte 10 meter) aansluit is het beeld weer perfect en beter als ooit tevoren. Alleen geen HD.
Ik heb in beide gevallen de (component) knop op de achterkant verwisselt zoals aangegeven in het boekje, maar dit geeft geen verbetering.

Samengevat, de Humax 5000 is een prima aankoop met een perfecte weergave en verslaat zijn concurenten (samsung en philips)
HD weergave is heelaas niet mogelijk, omdat de kwaliteit slecht is.
Dit laatste is jammer aangezien ik mijn abbonement juist had omgezet met een extra HD-pakket. Ik weet niet of het nog zin heeft om dit te behouden.

Mocht er iemand zijn die weet waar dit aan ligt hou ik me aanbevolen.


Grtz,

Robbe