Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 3 december 2008, 00:39
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

er zal altijd verschil in mening zijn over de kwaliteit van kabels, ik gebruik zelfs een middenklasser HDMI kabel........
Ik heb voor de grap laatst eens een HDMI kabeltje gekocht bij de action (5 euro) geen verschil in kwaliteit te ontdekken, ik gebruik een HD decoder en een full 42 inch scherm.

Het is echter wel zo dat duurdere kabels minder invloed van stoingen van buitenaf kunnen hebben, maar duurder kabels hebben als nadeel ze vaak zwaarder zijn, en als je de verticale HDMI ingang van je tv gebruikt ipv de horizontale die aan de achterkant zit, kan de ingang ''uitlubberen'' op den duur waardoor het gevoelig wordt voor storingen.

Ikzelf heb twee horizontale aansluitingen op de achterkant van mijn scherm zitten en 1 verticale op de zijkant, heb overigens nooit begrepen waarom tv fabrikanten ook een gevoelige horizontale aan de zijkant van een toestel zetten, het is nog lelijjk ook om een kabel uit de zijkant van je scherm te zien komen, de eerste HD ready tv van sony bijvoorbeeld heeft maar 1 HDMI aansluiting en deze zit aan de zijkant van het scherm. Ziet er niet echt netjes uit.
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE