Discussie: Website ?
Los bericht bekijken
  #59  
Oud 2 december 2008, 22:41
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo Bekijk bericht
Wettelijk moeten zelfs gratis diensten ook goed draaien. Een gratis cadeau bij 'iets' wat niet goed is kan je eisen te laten vervangen. Dus die Webspace moet gewoon goed draaien!
Neemt niet weg dat er geen storingen kunnen voorkomen ook al zou het goed moeten draaien. Wat vervolgens een acceptabele oplostermijn is, hangt af van meerdere factoren, oa van de uptime die gespecificeerd word voor de dienst. Voor de webspace van Ziggo word geen uptime gespecificeerd. Laten we een rekensommetje maken en laten we voor het gemak even uitgaan van een uptime van 95% voor een dergelijke dienst, dan zou het erop neerkomen dat op jaarbasis de dienst er 18dagen uit mag liggen en dan nog zit je binnen die 95% uptime. Met een uptime van 98% heb je nog steeds dat het er op jaarbasis ruim 7dagen uit mag liggen.

Er is geen particuliere provider die al een 100%uptime garandeerd en kan garanderen voor hun primaire diensten, dan is dit zeker niet van toepassing op de secundaire diensten. Als je een gegarandeerde uptime van minimaal 99% wenst dan zul je moeten overstappen op een (zakelijk)webhostingspakket, en zelfs die garanderen maximaal 99,9% uptime.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo Bekijk bericht
Vast wel iemand. Zelf bel ik met dit soort grote storingen nooit omdat het door de frontoffice niet valt uit te leggen. Verder dan we doen ons best zullen ze, vrees ik, niet komen. En daar is mijn wachttijd te kostbaar voor.

Uiteraard heb ik de MGV formeel in kennis gesteld en die zullen uiteraard hun kanalen hiervoor aanboren.
Niet lullig bedoeld, maar als iedereen er hetzelfde over denkt komt de storingsmelding niet daar terecht waar hij wel terecht zou moeten komen. Dit kan weleens de oplostijd erg verlengen omdat een storingsmelding misschien (veel) te laat word aangemeld.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 2 december 2008 om 22:54