Discussie: HDMI-kabel
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 2 december 2008, 21:45
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Hier is eigenlijk geen eenduidig antwoord op, om het maar eens lekker simpel te houden

In principe heb je niet veel elke toepassing de hoogste kwaliteit kabel nodig. De verschillende HD mogelijkheden en apparaten hebben allemaal een specieke bandbreedte die ze gebruiken en nodig hebben voor de communicatie.

Voor de meest hoge kwaliteit (en de hoogste bitrate) kan er met een minder goede kabel wel verlies ontstaan en dus degradatie van het signaal. Dit heb je ook met optische kabels, door minder "heldere" optische vezels kan iets ontstaan wat men "jitter" noemt, oftewel vervorming/degradatie van de kwaliteit.

Je kan het vergelijken (niet helemaal goede vergelijking, maar goed) met ethernet kabels voor communicatie tussen pc's. Daar zijn ook verschillende aanduidingen voor, elk met hun eigen specificatie. Allemaal kunnen ze wel de elektrische digitale signalen transporteren, maar bij gigabit komen er hogere frequenties om de hoek kijken waar lager aangegeven kabels mogelijk problemen mee kunnen hebben waardoor je niet geheel de snelheid kan halen.

Monster heeft hiervoor een stukje uitleg (uiteraard zit hier ook een stuk marketing in) op de website staan met toepassingen:
http://www.monstercable.com/hdmi/HDM...nformation.asp
__________________