Los bericht bekijken
  #522  
Oud 2 december 2008, 20:26
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

@Salence:
Wat ik uit de gegevens haal die je gepost hebt is dat je downstream SNR aan de lage kant is, en je downstream powerlevel heel laag staat. Dit laatste is niet goed, en kan weleens een mogelijke oorzaak voor het probleem zijn.

Theoretisch kan het modem bijregelen op het powerlevel van +15 tot -15, waarbij 0 de theoretisch ideale waarde is. In de praktijk zijn powerlevel waardes tussen de -10 en +10 ongeveer de grenswaardes om een goede stabiele verbinding te kunnen behalen.

Waar zit bij jou thuis het AOP, waar is het modem geplaatst, en wat zit er eventueel aan materiaal (splitters, kabellengte's ed) tussen het AOP en het modem?


Als het modem niet direct op het AOP aangesloten is en daar lange kabels en/of een of meer extra splitters tussen zitten zou je het modem eens direct op het AOP kunnen aansluiten, met als enige aanwezige splitter de bijgeleverde tv/radio/data splitter. Kan je eens kijken wat de signaalwaardes dan doen, en wat een test dan oplevert.

Als het modem al direct met een korte kabel met het AOP verbonden is via de bijgeleverde radio/tv/data splitter zou je het nog eens kunnen testen zonder deze splitter door het modem direct op het AOP aan te sluiten met een korte kabel en kijken wat de signaalwaardes dan doen en wat een test dan oplevert.

Als geen van beiden betere waardes oplevert is er waarschijnlijk een probleem met het signaal vanuit Ziggo en zul je met hun contact moeten hebben. Zij kunnen dan een diepere analyse doen van het signaal en bv een monteur aansturen.
__________________