Los bericht bekijken
  #26  
Oud 2 december 2008, 13:53
hreusken's schermafbeelding
hreusken hreusken is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Linschoten / Casema
Ziggo Internet: alles in 1 en Motorola SB5121E
DTV: HUMAX IR-FOX C
Berichten: 4
Thumbs up Draadloos netwerk werkt spontaan niet meer, herstel, Wel weer

Ik kan me hier bij aansluiten, maar ik wil tevens een ander geluid laten horen.

Zelf heb ik een Linksys WRT54G router en ruwweg iedere 2 dagen, soms vaker, kon ik niet meer draadloos het Casema netwerk op. Dat was vanaf april 2008 toen ik Casema klant ben geworden. Googlen leerde me dat meerdere gebruikers dit probleem hadden, met name tussen Linksys en Casema. Geen oplossing echter, wel bypass via Router aan/uit. Zelfde resultaat kun je bereiken via het router configuratie tool, funktie Status-DHCP-Release-Renew (hoef je niet naar de router te lopen).
Heel onbevredigend allemaal, wanneer de oorzaak van het probleem niet bekend is.

Net zo onbevredigend, maar wel geappricieerd, is dat het probleem plots WEG is! Al minstens een dag of 10 ben ik de verbinding met het netwerk niet meer kwijt geweest ! Aan mijn kant niets gewijzigd, geen nieuwe WL-card o.i.d. of andere router instellingen bijv. Vraag is dus, wat is er aan de Ziggo (Casema) kant veranderd de afgelopen weken ???
We weten dat de snelheden door Ziggo met 25% zijn opgewaardeerd, maar wat is er nog meer veranderd in hun netwerk ?
Onbevredigend, maar ik ben er wel blij mee.

Ik neem aan dat Ziggo-netwerk-technici dit forum ook volgen. Mogelijk dat zij nu een verklaring van het probleem en de oplossing kunnen geven en dat met het forum willen delen ? Alvast bedankt.