Discussie: Oproep: Apple MacOSX
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 1 december 2008, 14:46
daenney's schermafbeelding
daenney daenney is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2008
Locatie: Glanerbrug (Enschede) > @Home
Ziggo Internet: AieE | Ubee
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 17
Standaard

Over die hele hackintosh discussie...
Apple verbiedt het hele hackintosh gebeuren zelf (zie de licentievoorwaarden) en zal hier ook geen ondersteuning voor leveren, dat is de keus die je maakt. Hier zitten meer dan alleen commerciele redenen achter en het feit dat het een voortbouwing is op NeXT en fbsd core met een Mach kernel betekent niet dat iedereen ermee kan doen en laten wat zij willen.
Als mensen op een hackintosh willen draaien lijkt mij dat prima, dat is hun eigen keus.
Dit echter promoten of over de hackintosh distributie zelfs met vragen komen aanzetten lijkt mij niet de bedoeling van dit forum, daar is het osx86project de uitgewezen plek voor.

Echter lijkt mij dat wij prima mensen met een hackintosh kunnen helpen die problemen hebben met Ziggo's internet of andere gebruikersvragen, dit verschilt niet tussen Mac en Hack. Hou er wel rekening mee dat bijvoorbeeld netwerk, audio en video problemen zeer makkelijk veroorzaakt kunnen worden door unsupprted third-party drivers uit de hackintosh distributies, hier kunnen wij niet bij helpen.

Over meerdere vensters, een nieuw venster in Safari of Finder kun je met Apple+N krijgen, een applicatie default openen met meerdere vensters kan geloof ik niet.

Ik draai zelf op een MacBook Pro (Oktober 2008) en OSX Leopard 10.5.6(dev)