Los bericht bekijken
  #2  
Oud 30 november 2008, 22:02
Ardana's schermafbeelding
Ardana Ardana is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 oktober 2002
Locatie: Bovenkarspel/Multikabel
Ziggo Internet: Ai1+ via Ubee EVW3200
DTV: Humax iHDR5200c
Berichten: 295
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jansfotos Bekijk bericht
Waar wil ik op uitkomen:
Een Full HD Platscherm (94cm), een decoder, iets om radio, mp3 en dvd-films af te spelen. Geluid moet van alle apparaten door nog aan te schaffen surround boxen beluisterd kunnen worden. Ook wil ik een aansluiting voor mijn pc.
Dit kan een lang topic worden, hoewel er nog niemand gereageerd heeft?!? Laat ik de spits maar afbijten dan.

M.i. is dit een nogal listig onderwerp omdat kijken en luisteren 2 persoonlijke belevenissen zijn. M.a.w. wat de een mooi vindt (goed beeld) krijgt de ander hoofdpijn van. Hangt allemaal af van voorkeur, smaak en budget.
Ik heb zelf een Panasonic plasma en ben, zelfs met een analoog signaal, tevreden over de kwaliteit. Ik heb ook gekeken naar een Samsung LCD maar vond de Panasonic mooier. Recent hebben echter alle fabrikanten nieuwe schermen uitgebracht. Als ik nu zou gaan shoppen zou ik weer opnieuw moeten beginnen.
Ik heb hierbij veel baat gehad bij tweakers.net

Heb je een surround receiver/versterker? Of moet je die ook nog aanschaffen? De mijne is te oud om hier iets zinnigs over te zeggen maar die heb je wel nodig om 't geluid van het e.e.a. goed weer te geven.

Je kunt 'ns google-en naar MediaTank voor doosjes die mp3, dvd, ip-tv, foto's etc weer kunnen geven. Vaak hebben die echter geen DVB-C ondersteuning.

De Humax 5000 is op dit moment een van de betere DVB-C HD ontvangers (STB), hoewel er nog wat puntjes over open staan (zie forums). En die heeft weer geen mogelijkheid om de communiceren met je PC. Waarschijnlijk zal geen enkele HD-ontvanger van Ziggo dat kunnen ivm DRM.
Aangesloten op je reveiver/versterker kan 't radio signaal van je STB de muziek regelen. Mogelijk kan dan via een monitor uitgang op de receiver een uitzending opgenomen worden op b.v. je PC.

Dit verhaal is bij lange na niet compleet en er zijn zeker alternatieven. Google is your friend.
__________________
BOFH excuse #92:

Stale file handle (next time use Tupperware(tm)!)