Los bericht bekijken
  #89  
Oud 30 november 2008, 21:30
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TiPo Bekijk bericht
Concluderend:
- je internet abonnement is niets anders dan dat je alleen maar tot op zekere hoogte (afhankelijk van de grillen van de leverancier) verbinding hebt;
- je email adressen zijn niets waard (ook al mag je er tig hebben);
- spam en virus filter is niet centraal te regelen;
- je eigen website (en dus ook email) kan je beter zelf hosten;

Hoezo ongecompliceerd Internetten? Casema, Wanadoo, Orange, Online hebben me dat ook allemaal verteld en Ziggo doet dat weer. De 4 voorgaaanden konden dat waar maken, Ziggo vooralsnog niet.
- Je hebt recht op het gebruik van een of meerdere emailadressen zolang je een abonnement hebt bij die provider, bij het beëindigen vervalt automatisch het recht op het gebruik van emailadressen bij die provider. Er staat nergens hoe die emailadressen opgebouwd moeten zijn, de provider heeft het recht om die adressen te wijzigen. Als zekerheid en het altijd kunnen behouden van hetzelfde emailadres een belangrijk punt voor je is, dan kun je eens een eigen domein naam overwegen, ben je nooit meer afhankelijk van een internetprovider. Echter als je stopt daarvoor te betalen vervalt ook dat recht.

- Je krijgt bij een provider ruimte voor een website, dit is een extra service, en bied tevens niet alle functionaliteiten die een webhostingspakket wel bied. Wil je dus serieus website hosten kun je dat in combinatie doen met een domein naam en ben je gelijk klaar.

Waarom verwachten mensen altijd dat deze 2 diensten (wat secundaire diensten zijn) hetzelfde bieden als bv een eigen domein naam en/of een webhostings pakket, bij een internetabonnement wat bij voorkeur zo goedkoop mogelijk moet zijn? Ik noem het voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.
__________________