Los bericht bekijken
  #87  
Oud 30 november 2008, 18:26
TiPo's schermafbeelding
TiPo TiPo is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 september 2008
Locatie: Den Haag Casema/cableWanadoo
Berichten: 62
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Ben ik niet met je eens. Ook spammers veranderen en verbeteren steeds hun technieken. Een spamfilter bij een provider blijft sowieso altijd een compromis tussen alles tegenhouden waarbij er mogelijk ook gewenste mail verdwijnt en tussen alles doorlaten.

Een gewenst mailtje kan zo zijn opgesteld dat het voor een spamfilter op mogelijke spam lijkt. Ook kan een spammailtje zo opgesteld zijn dat het lijkt op een gewenst mailtje. In beide situaties kan een spamfilter het verwijderen of doorlaten, voor het gewenste mailtje is dit gewenst en voor het spammailtje ongewenst.

Ik maak zeker nog wel gebruikt van het (ingebouwde)lokale spamfilter, juist omdat er toch nog wat mail doorheen komt waarvan het spamfilter van de provider niet met 100% zekerheid kan zeggen dat het spam is wat inhoud dat het er wel doorheen komt.

Een spamfilter bij een provider is zeker handig en haalt al veel mail weg, maar het is nooit 100% dekkend.
Ben ik met je eens, maar lijkt me juist dat een provider er dus het beste maatregelen tegen kan nemen, niet ieder invidu op zich. Waar het hier omgaat is dat ik ongevraagd, ondanks dat ik (in het verleden zelfs extra) betaal, mij een goed werkende dienst is ontnomen en ik blijkbaar nergens (dan hier, of escalerend bij consumentenbond) mijn beklag kan doen. En kom niet weer met coulance e.d. ik had een abonnement met emailadressen, dat is overgenomen door Ziggo en verwacht dezelfde dienstverlening. Dat mijn spamfilter niet meer werkt is me niet 4 weken van te voren aangekondigd!

Nogmaals, ik ben best tevreden over Ziggo, administratief is het een puinhoop, waar ik nog begrip voor heb ook, maar technisch is het slikken of stikken, in dit geval op een bepaald klein onderdeel (de wereld vergaat echt niet).