Los bericht bekijken
  #86  
Oud 30 november 2008, 17:54
TiPo's schermafbeelding
TiPo TiPo is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 september 2008
Locatie: Den Haag Casema/cableWanadoo
Berichten: 62
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Nee, een doorstuur kwestie. De mail wordt dus door Online ontvangen, en vervolgens doorgestuurd naar Ziggo. Hierdoor lijkt voor de Ziggo servers de mail afkomstig van het @wanadoo (/orange) adres, en niet meer van de orginele afzender. Hierdoor is filteren op afzender/verzendend IP niet meer mogelijk.
Lijkt me technisch ook wel op te lossen, maar goed, ik begrijp dat het niet standaard is (en in die zin een extra service is). Toch blijft het naar mijn mening oplichterij (en dat is niet alleen Ziggo), ik heb maar eens de algemene voorwaarden gelezen en het is echt triest hoe die herschreven zijn vanuit het perspectief van de leverancier. De mooiste is nog wijziging voorwaarden en Diensten (artikel 19), Ziggo kan eigenlijk alles stopzetten en jij als klant moet maar zo alert zijn, je abonnement op te zeggen als je het er niet mee eens bent, plus dat nog eens dat dan alle diensten worden stopgezet (en je dus veel meer ellende hebt). Kortom als klant ben je overgeleverd aan de willekeur van leverancier en markt, je kan nergens zeker van zijn, en dit is geen specifiek verwijt aan Ziggo, die moeten ook marktconform handelen, maar triest is het wel. In het kort komt het erop neer dat je als klant alleen het recht hebt om je abonnement op te zeggen en je maar moet afwachten welke zekerheid de leverancier je wil bieden. Je hebt aansluiting, maar wat je ervoor krijgt, moet je slikken of stikken. Ook hier hoog tijd voor enige marktregulatie.

Concluderend:
- je internet abonnement is niets anders dan dat je alleen maar tot op zekere hoogte (afhankelijk van de grillen van de leverancier) verbinding hebt;
- je email adressen zijn niets waard (ook al mag je er tig hebben);
- spam en virus filter is niet centraal te regelen;
- je eigen website (en dus ook email) kan je beter zelf hosten;

Hoezo ongecompliceerd Internetten? Casema, Wanadoo, Orange, Online hebben me dat ook allemaal verteld en Ziggo doet dat weer. De 4 voorgaaanden konden dat waar maken, Ziggo vooralsnog niet.