Los bericht bekijken
  #2  
Oud 29 november 2008, 14:10
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PvOostrom Bekijk bericht
Hallo allemaal,

Ik ben op dit moment bij me tante, die recentelijk verhuist is. Deze heeft haar Casema abbo ook laten mee verhuizen naar haar nieuwe adres. Bij het aansluiten van haar internet, lopen we al tegen het eerste probleem aan, geen groene kabel in de meterkast. Na een tijdje speuren, vinden wij deze in de slaapkamer van hun huis.

Op deze kabel, heb ik de versterker aangesloten, en daarop de modem. De volgende lampjes op de modem staan aan of knipperen:

Power - Altijd aan
DS - Meestal aan, knippert ook af en toe
US - Knippert constant

Ik ben het hele huis al af gegaan, en heb elke TV aansluiting geprobeerd, maar blijf het probleem behouden. Zou er iets mis zijn met de modem?

Met vriendelijke groet,
Patrick van Oostrom
Denk eerlijk gezegd niet dat er een probleem met het modem op zich is, wel denk ik dat er een signaal problemen is, wat heel goed binneshuis zou kunne liggen. Nu vind ik een AOP in de slaapkamer al wel wat vreemd, tenzij het huis intern eens verbouwd is en de kamer origineel een andere bestemming had. Daarbij heb je meerdere tv-aansluitingen in huis? Waar word dit signaal gesplitst?

De beste (en eigenlijk de enige echt goede situatie) is als volgt:

Groene kabel -> AOP (een-gats contactdoos) -> radio/tv/data splitter van Ziggo. Op de data aansluiting het modem aansluiten, en op de radio/tv aansluiting de versterker aansluiten en na de versterker de splitter die het signaal verdeelt naar de meerdere tv aansluitingen.
__________________