Los bericht bekijken
  #49  
Oud 28 november 2008, 20:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jam Bekijk bericht
waar wij het wel over eens waren is dat het zogenaamde "buren effect" dus gewoon nog bestaat maar dit eigenlijk een dom woord is. [maar het bestaat wel]
dat is ook heel eenvoudig uit te leggen namelijk, of het nu een capaciteits probleem of een routerings probleem is waardoor het op sommige punten zo vol loopt dat de verdeling niet goed meer gaat,hebben de "gebruikers" dus last van snelheids verlies,en dat is en blijft simpelweg een "buren effect"

en dat maakt dus helemaal niet uit WAAR het dan fout gaat.
Dat is dus een capaciteitsprobleem wat je ook bij ADSL hebt als de centrale te vol zit.

Het buurmaneffect is een kreet uit de begintijd van kabelinternet toen iedereen in dezelfde straat op hetzelfde netwerk zat, net zoals bij je thuis. Als één van de buren op dezelfde kabel actief werd, werd de bandbreedte van die verbinding verdeeld over 2 mensen, werden er 10 actief dan over 10. ADSL had destijd het voordeel dat elke abonnee zijn eigen 'lijntje' naar de centrale had en dus ook een gegarandeerde snelheid, natuurlijk ook mits de centrale niet te vol zat.

Wat je nu beschrijft is dus niet het buurman-effect wat ADSL verkopers nog steeds roepen, maar gewoon een capaciteitsprobleem wat ook bij ADSL voor kan komen. Maar het wordt natuurlijk wel veroorzaakt door je buren uit dezelfde gemeente omdat die op dezelfde CMTS (=centrale) zitten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....