Los bericht bekijken
  #4  
Oud 28 november 2008, 11:37
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macput Bekijk bericht
Hi,

thanks voor de reply.
Ja, ben met je eens dat het idd zo kan zijn dat de router geen responds geeft (per default) of bij drukte ea negeerd. Maar deze hop vertoond geen normaal gedrag naar mijn idee en in eerdere metingen dit niet liet zien.

vind de packetloss op 1 hop ook niet zo erg, als het maar aankomt bij de eindhop, maar het lijkt erop dat deze losses de verbinding na een tijdje dusdanig in de war schoppen dat er op alle hops kortstondig packetlosses ontstaan waardoor de verbinding stopt.
Het is het enig tastbare punt wat ik heb op dit moment.
Ik neem aan dat wanneer er bijvoorbeeld een instabiele verbinding is door bv te hoog signaal op modem of eindversterker in de wijk, dat dit dan niet alleen op hop 4 te zien is maar al bij de eerste hop ontstaat?

vind het maar vreemd dat dit opeens sinds gisteren ontstaat...
Oke is snap je punt, maar dat jij packettloss ziet in jou tool, wil nog niet zeggen dat er ook packetloss is.

Jou tool geeft geen reeel beeld hiervan, om de simpele reden dat een node vaak niet reageert op ping requests als deze het druk heeft met verkeer verwerken. Kortom het kan best zijn dat jij full-speed kan downloaden over deze node, maar dat hij het te druk heeft om op ping requests te reageren en deze dus gewoon dropt -> wat jij als packetloss zult zien.

Wat jij ziet als packetloss zegt lullig genoeg eigenlijk niets en je kan hieraan eigenlijk niets afleiden. Het verteld namelijk niets over of er data verloren gaat om die node omdat een ping slechts een bepaald pakketje is en dit niet gelijk een beeld geeft over alle mogelijk pakketten die over die node gaan of kunnen gaan.
__________________