Los bericht bekijken
  #1  
Oud 28 november 2008, 10:24
macput's schermafbeelding
macput macput is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Locatie: Abbekerk / Multikabel
Berichten: 33
Standaard Packet loss op hop Ziggo

Hallo,

Sinds gisteren ondervind ik om de zoveel minuten verbroken internet verbinding en lag, waarna de verbinding na een 10 a 20 tal seconden weer hersteld en ea weer van vooraf aan begint.
Heb met pingplotter naar verschillende Ip's een test laten lopen, en wat blijkt is dat op de 4de hop (laatste van ziggo) er meteen packet loss is (30% >). Na een tijdje lijkt dit zich te verspreiden waarna alle hops packet loss laten zien en de verbinding verbroken is. zoals gezegt, na een aantal seconden hersteld zich dit en laat alleen hop 4 (AS9143.net - 213.67.154.178 dacht ik) packet loss zien. Ik heb dus het vermoeden dat deze hop de oorzaak is van het probleem en door de errors er op een bepaald moment dusdanig veel packet loss is dat alle hops er problemen mee krijgen. De pings zijn wel normaal, behalve op het moment dat de verbinding echt stopt ;-)

In october had ik soortgelijke problemen, maar toen waren altijd alle hops met packet loss en waren er hoge pings.dus een monteur laten komen. Die heeft in mijn thuis installatie niks kunnen vinden en alle waardes waren ok, maar buiten in de wijkkast zaten allerlei kabels los en geoxideerd. nadat de monteur ea had vastgezet was de verbinding daarna weer prima en zonder enig packet loss of latency issues...

viel mij wel op dat ik nu een ander IP heb (op dit mac adres) dan afgelopen zondag... en een andere DNS naam verschijnt voor hop 4 (wel zelfde IP 213.67.154.178 dacht ik op hop 4)

De helpdesk uiteraard gebeld, maar die komen niet verder dan modem reset, router er tussen uit comp in veilige modus... en of ik over twee weken als het probleem er nog is moet terugbellen ;-/ vind dat toch niet echt heel nuttig.

Is ea niet duidelijk aan te geven aan de technische dienst of kunnen ze mijn ip routering niet veranderen??
Wellicht weet iemand raad?

alvast bedankt.