Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #639  
Oud 28 november 2008, 09:08
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door messed-up Bekijk bericht
Blijkbaar kunnen ze bij de technische dienst nog wel handmatig een ander profiel in je modem zetten, iets wat enige tijd geleden werd ontkend toen ik vroeg waarom ze dan niet gewoon handmatig mijn profiel veranderden om de goede snelheden te krijgen. Bij @Home kon dat direct worden aangepast, bij Ziggo zou dat echter niet meer kunnen werd mij verteld.
Aan deze speedtest te zien heb je hetzelfde probleem als ik, Alles in 1 plus met de snelheden van internet Z2. Nog steeds een migratie probleem dus.
Je hebt het hier wel over 2 dingen die geheel los van elkaar kunnen staan.

Dat je een config in je modem hebt staan die je een x snelheid geeft wil niet zeggen dat je die snelheid ook haalt, er zijn vele andere factoren die ervoor zorgen of je wel of niet je snelheid haalt. Denk hierbij aan factoren als het signaal, de nodes, de backbone etc.

Het zou goed kunnen dat jou modem wel de juiste config heeft, maar dat je "gewoon" wegens andere factoren je snelheid niet haalt. Je kan het vergelijken met het rijden in een snelle auto. Dat je auto 250km/h kan halen wil niet zeggen dat je deze snelheid ook kan halen op de nederlandse wegen (op alle momenten). Als je achter een vrachtwagen rijd en je kan niet inhalen wegens tegenliggers zul je blijven steken op een veel lagere snelheid dat je auto daadwerkelijk kan (wat er wettelijk mag in nl laten we in deze vergelijking voor de duidelijkheid even buiten beschouwing, is niet relevant in de vergelijking)..
__________________