Los bericht bekijken
  #42  
Oud 27 november 2008, 22:37
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Esy ® Bekijk bericht
Toch blijft het een vreemd verhaal. Ik snap niet hoe dit zomaar kan ontstaan en hoe dit zich langzaam als een olievlek kan uitspreiden over Noord-Holland.
Het is echt iets van de laatste paar weken. Verleden week had ik er al last van en jullie in Enkhuizen nog niet.
Zijn mensen plotseling meer gaan downloaden? Veel nieuwe klanten of is er technisch gezien toch een probleem?
Het zou kunnen komen doordat steeds meer mensen hun modem resetten en dan de nieuwe snelheid hebben. Als de glasringen waarmee de netwerken aan elkaar hangen bijvoorbeeld door het verhoogde dataverbruik wat daar een gevolg van is vol beginnen te raken haal je niet je snelheid meer.

Dan hoeft jouw CMTS nog niet vol te zitten, maar de lijn verderop kan dan vol raken. De problemen in de Beemster paar dagen terug waren denk ik ook te wijten aan een probleem in een glasring. Als daar een probleem op 1 punt zit moet alle verkeer wat normaal verdeeld over die ring loopt via 1 kant en krijg je een flessehals verstopping.

Ik merk nu ook op mijn speedtest dat de capaciteit flink begint in te zakken tijdens 'spitsuur'. Voorheen merkte ik tijdens drukke periodes dat je met 1 verbinding niet de maximum snelheid haalde, maar met 6 tegelijk nog wel. Nu zie ik mijn 6-server-speedtest ook inzakken rond 20:00 uur.

Het is dus even wachten tot er upgrades plaatsvinden denk ik.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....