Los bericht bekijken
  #10  
Oud 27 november 2008, 21:37
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mwoe Bekijk bericht
Ben het uiteraard wel met je eens. Blijft alleen vreemd dat bijna alle andere NL zenders het probleem geheel niet hebben. Beeld zeer duidelijk op m'n zolder.

Hopelijk kan casema het probleem gedeeltelijk verhelpen door bijv. het signaal te versterken of zoiets dergelijks?
Zal niet gaan werken helaas. Sowieso, als het signaal goed op het AOP aankomt heeft het extra versterken vanuit de provider alleen maar een averechts effect waarschijnlijk. Een te sterk signaal zorgt voor vervorming en kan zelfs defecten aan de aangesloten apparatuur veroorzaken.

Het probleem is niet dat het signaal te zwak is. Het probleem is dat het Digitenne signaal kan binnendringen op de coaxkabel waardoor het ene signaal het andere signaal gedeeltelijk wegdrukt (ongeveer hetzelfde als een etherpiraat op of vlak naast de frequentie van bv 3FM gaat zitten, gaat het ook op elkaar storen, zonder dat daarbij de andere FM zenders hiervan hinder kunnen ondervinden. Dit verklaart gelijk waarom het zich voordoet op een of 2 specifieke zenders -> het digitenne signaal bevind zich op specifieke frequenties, als daar of vlak bij een zender op de kabel zit dan kan dit met elkaar gaan storen, ondanks dat de andere zenders haarscherp zijn.

Door voldoende afgeschermde materialen te gebruiken kan dat digitenne signaal niet meer instralen op de coaxkabel en zodoende ook geen verstoring veroorzaken van een aanwezig signaal/zender op die frequentie.
__________________