Los bericht bekijken
  #22  
Oud 25 november 2008, 21:56
corsp's schermafbeelding
corsp corsp is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 november 2008
Locatie: Capelle aan den IJssel casema
Ziggo Internet: compleet samsung HD
DTV: dtv
Berichten: 20
Standaard bericht in de Stem

BREDA - Kabelmaatschappij Ziggo gaat de kwaliteit van de televisiedoorgifte opkrikken en meer interactieve televisiediensten aanbieden.Ook de internetsnelheden gaan omhoog: komende maand met 20 procent, medio volgend jaar kan er tot 80 Mb per seconde worden gedownload.
De aanpassingen, met meer 'high definition'-doorgifte en video on demand 'met zeer recente films' kosten ruimte op de kabel. Ze hebben tot gevolg dat vier zenders niet langer analoog worden doorgegeven. Welke dat worden beslist Ziggo later. "Dat hangt onder meer af van de kijkdichtheid en de vraag of die zenders zelf nog wel analoog doorgegeven willen worden. We willen ook eerst de regionale programmaraden daarover horen", zegt woordvoerder Gradus Vos van Ziggo.

De programmaraad in de Baronie (Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Drimmelen, Geertruidenberg en Alphen-Chaam) gaat hierover niet adviseren. Een zegsman van de raad: "We hebben net een jaar geleden ons advies voor de komende drie jaar uitgebracht. Laat Ziggo dit varkentje zelf maar wassen. Wij zien er geen brood in om hier weer een heel inspraakcircus met al zijn vergaderingen voor op te tuigen. Zenders schrappen ligt nu eenmaal gevoelig."

Vos: "Mensen raken die zenders niet kwijt, we geven ze alleen nog digitaal door. Klanten die deze zenders graag willen blijven bekijken, kunnen altijd voor enkele tientjes een digitale ontvanger aanschaffen. Bijna de helft van alle Nederlanders kijkt nu digitaal. In de plaats van een analoge zender kun je zes tot acht zenders digitaal doorgeven." Ziggo gaat de analoge doorgifte van tv-zenders gaandeweg verminderen ten gunste van digitale doorgifte.