Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #598  
Oud 24 november 2008, 20:49
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Ik vermoed ook dat iets met signaal is maar laat ze maar eerst een nieuwe modem plaatsen.. Als de monteur hier is zal ik hem vragen eens door te meten en ik hoop dat die dat dan ook doet..

Ik heb zaterdag hier alles uit elkaar gehaald om te kijken of er nog alles goed contact maakt.. volgens mij is alles goed maar ik kan natuurlijk niet IN het AOP kijken en in de splitter evenmin. Dus het blijft niets anders over dan wachten tot vrijdag en ik hoop dat de waardes tot dan goed blijven..
Nu is het eigenlijk spitsuur en de waardes zijn nog steeds heeeel goed..
De signaalwaardes hebben geen relatie aan de drukte op internet. Het signaal is er of is er niet (en alles wat daar tussen zit). Het signaal trekt zich niets aan van eventuele drukte op het internet. Het signaal zou altijd stabiel (kan wel varieren door de dag door natuurkundige omstandigheden) moeten zijn.

Of het signaal wel of niet goed is kan echter wel weer van invloed zijn op de behaalde snelheden en de stabiliteit van internet. Zolang binnen de marges maakt het niet uit, echter jou upstreampower begint zich met 52dBmV erg richting de kritische grens te bewegen.

Theoretisch kan Eurodocsis signaalwaardes op de upstreampower tot 58dBmV (sommige modems gaan zelfs tot 61dBmV) aan, echter word in de praktijk vaak al een kritische grens van 55dBmV aangehouden. Bij deze waarde kan het al echt serieus instabiel worden. Een te lage upload kan al door waardes iets onder deze 55dBmV veroorzaakt worden, hoeft niet, kan wel.
__________________