Los bericht bekijken
  #14  
Oud 24 november 2008, 12:31
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door michielvv Bekijk bericht
Ik kom dus tot de conclusie dat het geen ruk met de router te maken heeft gezien de bijna 20Mb die ik vanuit Alkmaar krijg.
Voor nu laat ik de Netgear mooi in de verpakking en ga deze week nog wat testen doen.
Voor de mensen die denken (zoals ik) dat je een duur modem nodig hebt voor hoge throughput, da's dus niet waar. Je hebt enkel een goede (lees: stabiele) provider nodig.
Ja en nee. Is geen zwart/wit antwoord. Ja het kan ook prima werken met een goedkope router en daarmee je snelheid halen. Hangt ook nog weer samen met de snelheid die gehaald moet gaan worden.

We krijgen als consument steeds snellere internetverbindingen aangeboden, natuurlijk een fantastisch iets, echter worden de eisen die gesteld worden aan de eigen apparatuur hiermee ook opgeschroefd. Hoe hoger de te halen snelheid is, hoe hoger de eisen aan de eigen apparatuur.

Ja een goedkope router kan prima functioneren, en het kan ook zijn dat die de hogere snelheden wel kan halen, echter de kans is veel groter dat hier problemen gaan ontstaan en de router de snelheid niet kan halen. Er zijn routers genoeg in omloop en verkrijgbaar die geen 20Mbit halen. Je zit dit zelfde verschijnsel nu ook bij UPC optreden nu ze 60 en 120Mbit verbindingen aanbieden, hardware bij klanten die al veel eerder de max bereikt en het gewoon niet aankan.

Je hebt zoals jij aangeeft ten eerste een stabiele verbinding van je provider nodig, maar daarnaast heb je thuis apparatuur nodig die de snelheid aankan. En in de budget reeks is de kans veel groter dat je iets koopt wat er niet voor geschikt is of wat het niet aankan.
__________________