Los bericht bekijken
  #12  
Oud 24 november 2008, 11:50
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tikimotel Bekijk bericht
Het is niet moeilijker dan een gewone router om te installeren hoor.

Maar met routers weet je niet wat er in zit, vaak gewoon een Alix bordje met AMD geode CPU en twee NICs. (en een soort gelijke linux distributie in een EEprom, zie ook "tomato" firmware voor Linksys / Buffalo routers.)
Je weet nooit echt hoeveel het routertje verwerken kan. (afhankelijk van de CPU op het mainbord.)

http://doc.pfsense.org/index.php/Tutorials
http://doc.pfsense.org/smiller/Install_Guide.htm

Het voordeel van het gebruiken van een Via Eden Mini-itx bord is dat het zo weinig stookt. (7Watt voor de CPU als je hem 100% belast t.o.v. AMD XP 2400 CPU welke al meer stookt in idlemodus.)
Alleen is het lang zo plug and play niet als misschien lijkt. Het moet in elkaar gezet worden, vervolgens geinstalleerd en dan nog geconfigureerd.

Een out-of-the box router stookt qua vermogen niet (veel) meer als de configuratie die jij voorstelt. Het werkt meestal vanuit de doos of heeft een makkelijke Wizard.

Ik lees dat deze configuratie 200Mbit fullduplex kan halen, maar zijn dat WAN<->LAN snelheden of LAN<->LAN snelheden? Routers die 160+Mbit WAN<->LAN en 700-800Mbit LAN<-> LAN doorvoersnelheden halen zijn al verkrijgbaar voor ruim onder de 200 euro. Dit setje is waarschijnlijk niet goedkoper en de gebruiker zal er ook nog meer voor moeten doen. Erg leuk voor de hobby, maar ik denk niet voor de gemiddelde thuis gebruiker.
__________________