Los bericht bekijken
  #61  
Oud 24 november 2008, 02:44
Mr.CeeJay's schermafbeelding
Mr.CeeJay Mr.CeeJay is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2008
Locatie: Meerssen (@home)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra, Ubee EVW3200 modem, EnGenius Senao ESR9850
DTV: Dreambox DM800 HD, Cisco 8455dvb, Philips DCR2020, Humax IR FOX-C,
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond Bekijk bericht
Hi!

Beide worden geteld, aantal ontvangers en aantal verzonden mails. asmtp is geen sluitende methode. De spambotjes die op je pc levenen als je geinfecteerd bent kunnen immers ook bij je password cache van outlook.

Het limitten heeft wel degelijk zin, al denk jij daar anders over.

Waar jij je bevindingen op baseerd (1000 users, met een limiet van 250, die beide niet correct zijn) weet ik niet, de echte waarden zijn heel anders. De afsluitingen zijn op 1 of 2 handen per dag te tellen, en daarvan is ook vrijwel alles legitiem, dus geinfecteerde machines die in een paar minuten over de thresholds heen gaan. Dit zijn geen duidenden gebruikers per dag, zeker niet.

De huidige thresholds zijn :

650 e-mails (per dag)
2000 rcpts (per dag)

Voor webmail is dat :

650 e-mail (per dag)
1000 rcpts (per dag)

Als je postings doet met getallen, baseer dat dan svp ergens op en niet compleet willekeurig dit komt erg raar over zeker als die getallen zomaar uit de lucht gegrepen zijn. Ander lezers gaan er dan van uit dat je dit ergens op baseerd, wat echter niet zo is. Dus feitelijk is het misleidend.

Bye,
Raymond.
Hoi Raymond,

Feitelijk kan iedereen hier iets schrijven, iedere info kan misleidend zijn.
Ik baseer mijn 250 op een eerdere posting van agdvg en schrijf daarin ook "In een dergelijk scenario verwacht ik" en "als dit ook echt waar is". Dus misleidend is het absoluut niet als je het bericht goed leest en kunt begrijpen. Van de 800.000 internet abonnee's doe ik een aanname dat er 1 op 800 toch misschien meer dan 250 mails per dag verstuurd (redelijk reeŽl). Dat het kennelijk minder is verbaasd me, maar dat is dan mooi meegenomen toch?

Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die intern een eigen mailserver draaien en de mailserver van Ziggo gebruiken om te versturen, niet geheel de mooiste technische oplossing maar wel denkbaar. Dat er dan geen klachten binnen komen over de thresholds zijn kan ik me niet echt voorstellen. Maar als dat niet is, is dat prima.

In de tijd dat we nog niet per maand konden opzeggen zou ik me kunnen voorstellen dat een technische verandering (onder water) als dit ervoor kunnen zorgen dat de overeenkomst eenzijdig wijzigd en dus opgezegd zou kunnen worden. Maar dat is een juridisch iets dat nu niet van toepassing is, laat ik me daar verder niet over uit.

Ik vind het grappig dat je niet op de berichten van 12 november in gaat, waarin min of meer duidelijk wordt dat ik de dupe ben van een SMTP blokkade zonder dat daar reden toe is, danwel dat ik daarover geÔnformeerd wordt. Het zou een pluspunt zijn dat je dan automatisch een e-mail zou ontvangen.