Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 november 2008, 20:33
Seirdna's schermafbeelding
Seirdna Seirdna is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 november 2008
Locatie: Haaksbergen @home
Ziggo Internet: regelmatig
DTV: Humax ipvr9200c
Berichten: 3
Standaard Hoe kan ik kopieren van PC naar Humax

Ik heb mijn 160 GB vervangen door een 500 GB.
Mezelf goed ingelezen, daardoor geen problemen gehad.
Helaas wel problemen met het overzetten van de opnames die ik had op de 160 GB, en graag wilde overzetten naar de nieuwe schijf.

Ik heb een aantal films met Mediacontroller overgezet naar de harde schijf van mijn PC, maar had daar geen ruimte genoeg voor alle films.
Ik kwam erachter dat kopieren van PC naar Humax niet wil met Media-E-linker, niet met Mediacontroller en Humaxreadfiles. Die doen alleen eenrichtingsverkeer.

Tenslotte het programma Humaxrw ontdekt. Hiermee wil het wel, als je het precies goed doet. Oftewel: Oude schijf uitbouwen, nieuwe in de Humax, formatteren, 1 programmaatje opnemen zodat je hem later kunt herkennen, en weer uitbouwen. Vervolgens beide schijven aansluiten op de PC (ik deed dat middels 2 externe-harde-schijf behuizingen).
Dan kun je met Humaxrw de films overzetten van de oude naar de nieuwe. Niet eenvoudig omdat het via DOS-commando's gaat, maar zelfs voor mij was dat geen probleem (goed de handleiding lezen). Duurt lang, het kopieren duurt ongeveer net zo lang als de film zelf, maar ach wat maakt dat uit.

Het probleem dat ik nu nog heb:
Ik weet niet hoe ik de films die ik op de harde schijf van mijn PC heb gezet kan overzetten naar de nieuwe Humax schijf. Helaas heb ik ze gewist van mijn 160 GB schijf na het kopieren (stom,stom,stom).
Humaxrw moet dit wel kunnen, alleen heb ik nog niet kunnen vinden hoe. Volgens mij ziet dit programma alleen humax-geformatteerde schijven, terwijl in de toelichting staat dat het ook van host-to-humax moet kunnen

Ik zou blij zijn met de gouden tip.

bvd
Andries