Discussie: Waarschuwing: let op tv basis (z1) is duurder geworden
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 23 november 2008, 16:25
Ziggofan's schermafbeelding
Ziggofan Ziggofan is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: Cogas-gebied Almelo / @home - Ziggo
Ziggo Internet: Z2 internet
DTV: Nokia
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Ik vind een prijsstijging van een paar duppies die ook alleen maar opgaat als je geen volledig pakket hebt best wel te doen.
Daarnaast zijn de meest bekeken zenders gewoon te kijken,uit onderzoek bleek laatst dat de meeste mensen bij het zappen niet verder komen als de eerste 16 zenders van hun tv,en nu heb ik best wat zenders zien sneuvelen maar niet mijn populaire.
Qua inflatie zijn die paar duppies in elk geval sterk onder het gewone inflatiepercentage dus ik neem zo aan dat ze er rekening mee hebben gehouden dat een enkeling die er naar keek ze niet zal missen en/of ook nog digitaal heeft.
Daarnaast heb ik een beetje moeite met beslissen voor anderen,je weet niet hoeveel % van de mensen die die paar zenders die er net uit gaan wel digitaal kijken,voor hetzelfde geld kijkt 100% van de mensen die toevallig kijken naar de zenders die er uit gaan wel digitaal en mist dus niemand het.
Dan wordt er dus niemand getroffen,er is immers niet per zender bekend hoeveel mensen daar uitsluitend digitaal naar kijkt (behalve de zenders die alleen nog digitaal te bekijken zijn) dus.. zowieso kijken jij en ik digitaal,zodra bekend zijn welke zenders er weg zijn melden zich vanzelf wel analoge kijkers,zo niet dan heeft niemand er last van.
Ik probeer al te zeggen dat niet iedereen digitaal kijkt en dat die link die jij maakt naar digitaal totaal niets met analoog kijken te maken heeft (sterker nog die link mag er niet zijn).

Er gaan analoog twee zenders af. Normaal betaal je als consument dus twee zenders minder (mits dat ook zo is, misschien betaal je voor het restant nu wel meer omdat deze zenders duurder zijn??). Kortom ik vraag me af of het rekensommetje klopt. De link naar digitaal is daarbij totaal niet ter zake doende (er zijn nog veel mensen die geen digitaal kastje hebben en deze (voorlopig) ook niet willen.

Jou uiteenzetting is in die zin goed dat wanneer de analoog overgebleven zenders meer kosten + een beetje inflatie de prijs hoger uitkomt op wat Ziggo aangeeft, echter in de folder wordt alleen maar inflatie genoemd.

Daarnaast is een paar duppies voor een bijstandgezin op jaarbasis toch maar weer enkele euro's.... (ik reken niet bij mezelf af maar denk ook graag voor anderen)

En misschien moet ik me benadrukken: ik ben niet tegen de prijsverhoging, maar vraag me af of deze klopt, gezien het feit dat er twee zenders af gaan.