Discussie: Modern,ouderwets
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 23 november 2008, 11:04
gjstroom's schermafbeelding
gjstroom gjstroom is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Heemskerk/Casema
Ziggo Internet: Ziggo AIP 120/12 Ubee
DTV: Sony 40W4000 Alphacrypt, Samsung DCB-9401R, Technotrend C-1501, KNC1, Dreambox 800c, 500c
Berichten: 227
Standaard

Zelfde verhaal onlangs bij mijn oom gezien. Mooie nieuwe Sony 40W4500 maar daarbij een samsung sd kabeltuner gekocht. Daarbij komt ook nog eens dat men heel graag een scart kabeltje a 60 euro een 10m antenne kabel a 80 euro en een schermschoonmaaksetje a 30 euro wil verkopen. Die heeft hij op mijn aanraden allemaal teruggebracht, een HQ scart van 15 euro werkt voor dit soort toepassingen net zo goed en de coax die er al lag voldoet prima door er even een paar goede afgeschermde pluggen aan te zetten a 6 euro.
Wat betreft de alphacrypt, ja dat is een lastig verhaal. Ik snap een electronica zaak wel dat ze dat niet verkopen omdat er niets over bekend is. Ja het werkt maar daar kan niemand garanties over geven. Vaak hebben ze ze wel maar je moet er wel om vragen. Het zou mij ook niets verbazen als er meer marge op een officiele decoder zit.
Ik denk zelf dat het allemaal niet zo'n vaart loopt. De Alphacrypt cam classic waar we het in dit geval over hebben gebruikt officiele irdeto licenties (daar betaal je dus ook voor bij aankoop), zo lang Ziggo netjes volgens de standaard uitzendt blijft het allemaal wel werken. Maar het bewijs is er al dat ze een dusdanig signaal kunnen maken (wat dus niet aan de standaarden voldoet) dat wel werkt op de door Ziggo gecertificeerde apparatuur en niet op de Alphacrypt. Dit is enige tijd geleden met Eurosport HD aangetoond.
Verder is een Alphacrypt module nog steeds behoorlijk goedkoper (gisteren nog 1 gekocht voor een vriend op marktplaats voor 75 euro) dan een HD tuner, ik zal in dit geval de gok nemen. Het beeld is echt zichtbaar beter via de interne dvb-c tuner. Daarbij hoef ik het gemak van 1 AB niet uit te leggen....
1 Nadeel is er wel, je moet zelf alle kanalen in de goede volgorde zetten, en dat is bij 160+ kanalen wel even een tijdrovend klusje.

Laatst gewijzigd door gjstroom; 23 november 2008 om 11:14