Los bericht bekijken
  #1  
Oud 21 november 2008, 22:56
Okugi's schermafbeelding
Okugi Okugi is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 11
Question Alles-in-1 aanvragen bij een dubbele klantenkaart

Er zijn aardig wat klanten met een dubbele klantenkaart. Ze hebben dan op de ene klantenkaart bijvoorbeeld Internet en Telefonie staan en op de andere klantenkaart staat het kabelabonnement (RTV).

Als deze klanten zich telefonisch willen aanmelden voor een Alles-in-1 pakket wordt dit veelal via de zogenaamde portal/BluePond (webpagina om aanmeldingen te doen) gedaan. Dit is dan wat er volgt:

Citaat:
Dhr. Z. Igoo belt op om een Alles-in-1 pakket te bestellen. Zijn klantenkaarten zien er zo uit:
Klantenkaart 1: Internet, Telefonie
Klantenkaart 2: RTV

De medewerker ziet in het systeem dat er twee klantenkaarten staan en meldt de klant vervolgens via de portal aan.

Situatie 1:
Tijdens de bestelling geeft de medewerker op de portal aan dat de klant al televisie kijkt via Ziggo. Het systeem krijgt vervolgens de aanmelding binnen en pakt klantenkaart 2, want er is immers aangegeven dat de klant al televisie kijkt via Ziggo en op klantenkaart 2 staat het abonnement daarvoor.

Aangezien er op klantenkaart 2 nog geen Telefonie en Internet staat, wordt dit door het systeem toegevoegd met een nieuw telefoonnummer en zonder emailadressen. Aan klantenkaart 1 verandert dus verder niks.

Het eindresultaat:
Klantenkaart 1: Internet, Telefonie
Klantenkaart 2: Alles-in-1


Situatie 2:
Tijdens de bestelling geeft de medewerker op de portal aan dat de klant nog geen televisie kijkt via Ziggo. Het systeem krijgt de aanmelding vervolgens binnen en pakt klantenkaart 1, want deze keer is aangegeven dat de klant nog geen televisie kijkt via Ziggo en op klantenkaart 1 staat nog geen abonnement daarvoor.

Aangezien er op klantenkaart 1 nog geen RTV staat, wordt dit door het systeem alsnog toegevoegd. Door het systeem wordt dit beschouwd als nieuwe aanmelding voor RTV en dus worden er aanmeldkosten in rekening gebracht van € 29,95. Wel houdt de klant gewoon zijn eigen telefoonnummer en zijn eigen emailadressen.

Het eindresultaat:
Klantenkaart 1: Alles-in-1
Klantenkaart 2: RTV
Situatie 2 is dan natuurlijk, van deze twee situaties, het beste. RTV op klantenkaart 2 kan dan met terugwerkende kracht worden beeindigd en de aanmeldkosten kunnen worden teruggestort.

Het vervelende is alleen dat de verkoop afdeling het RTV abonnement op klantenkaart 2 niet mag beeindigen en de aanmeldkosten niet terug kan laten storten. De klant zou hiervoor dus zelf weer contact op moeten nemen.

De vraag is nu voor de medewerkers van Ziggo die aanwezig zijn op dit forum. Hebben jullie hier misschien een andere oplossing voor en zo ja, welke? En hoe kunnen klanten hier gebruik van maken?