Discussie: Vraag: Versterker : welke ?
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 21 november 2008, 11:10
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mvveelen Bekijk bericht
Ik heb nu op de AOP een Tratec doos zitten, zoiets :Daar zit op TV1 de aansluiting van de TV beneden (signaal OK) en op TV2 zit de aansluiting naar de bouwmarkt-versterker, waarna ik een splitter heb zitten, zoiets :Daar heb ik mbv. de f-connectoren de coax aangesloten.

Verhuizen ben ik zeker nog niet van plan, hahaha. Maar wil toch wel zekerheid hebben over dat ik evt. de versterking naar beneden of naar boven kan bijregelen............
Je hebt nu Ziggo neem ik aan? Heb je een 1 of 2gats AOP?

Mooiste situatie is dat bovenstaande ding vergeten (omdat je er een betere versterker wil gaan gebruiken).

Op een 1-gats AOP van Ziggo kan je een splitter klikken waarmee je het DATA en TV/RADIO signaal van elkaar kan splitsen. Op de data aansluiting sluit je het modem aan. En op de TV/RADIO sluit je de versterker aan (al dan niet met regelbare versterking).

Op de uitgang van de versterker sluit je bv een 6-voudige multi-tap aan, de langste coax op de uitgang met de minste demping, de daarna langste op de volgende poort met iets minder demping etc. De algehele versterking kan je in geval van regelbare versterker op de versterker afstellen/regelen, in geval van vaste versterking niet een te lichte en niet een te zware kopen.

20dB zal het bij jou waarschijnlijk prima gaan doen, en als je alles gaat vervangen/aanpassen zou ik die tratec ertussenuit halen, heb je alleen maar extra componenten mee, en het heeft in de toekomstige situatie met versterker geen effect meer.
__________________