Discussie: Vraag: Versterker : welke ?
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 november 2008, 10:38
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mvveelen Bekijk bericht
Hmmm, wat een heldere uitleg ! Bedankt !

Maar.....nu zit op de GVH20M geen regelbare versterking....dus die zou dan weer afvallen
Je kan hem wel gebruiken, alleen zou ik een slag om de arm houden en met de verkoper af te spreken of je hem mag testen en indien niet goed bevonden je hem terug mag brengen.

In je huidige situatie met huidige coax zal die extra 6dB demping eigenlijk zeker weten geen problemen geven. Zoals ik aangaf zal je nu meer demping hebben dan in mijn rekenvoorbeeld, waardoor dat niet zo erg is.

Ook met goede coax zal die extra 6dB niet zo'n probleem zijn, sterker nog, met een 6-voudige tap komt dit waarschijnlijk prima op zijn pootjes terecht omdat een 6-voudige tap meer demping geeft als een 4-voudige. Had ik even niet meegerekend in het voorbeeld Ik heb met 4-voudig gerekend ipv de 6-voudige.. my bad

Nee in principe na mijn foutje denk ik dat het op zich een prima versterker voor jou situatie is, mijn advies is dan wel om voordat je een versterker aanschaft aansluit om de bekabeling en het splitter materiaal te vervangen voor kwaliteits spullen, heb je meer plezier van je versterker. Waarom geef ik meestal het advies voor een regelbare -> deze is achteraf aan te passen aan een nieuwe/gewijzigde situatie.

Stel je hebt nu een 4-weg splitter voor 4 tv aansluitingen in het huis, en je verhuist over een jaar naar een huis waar je maar 2 tv aansluitingen hebt en max 5meter coax. Dan zal een 20dB versterker overkill zijn en mogelijk zelfs storingen kunnen geven. Dan kan je hem aanpassen aan de nieuwe situatie, een regelbare versterker mag ook best iets over capaciteit (bv 25 of 30dB max versterking) hebben omdat dit niet erg is omdat je het kan bijregelen aan de situatie en zo dus flexibeler bent.
__________________