Discussie: E19 Storing
Los bericht bekijken
  #66  
Oud 21 november 2008, 09:29
pietvs's schermafbeelding
pietvs pietvs is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2008
Locatie: Harenkarspel - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: SONY KDL46Z5500 CI+ Smit / Samsung DBC-H360R (HDTV) / Samsung DCB-B270R / Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
Heb je in alle 3 de decoders ook een smartcard zitten? Of heb je 1 smartcard?

Heb je dan op alle 3 de decoders een E19? Of is het een andere melding bv E48?

E19 = dat je smartcard de rechten niet (meer) heeft of de juiste sleutels zijn nog niet opgepakt door je decoder.

Als je 1 smartcard hebt die deze problemen (E19) af en toe geeft zou ik je willen adviseren om de chip van de smartcard een schoon te maken met bv wat alcohol.
Ik heb ook 3 smartcards.

Ik heb op alle 3 de decoders ook de E19 melding, zelfs op Ned1 waarvan ik dacht dat die geen E19 kon geven omdat je die ook zonder kaart kon kijken maar blijkbaar is dat dus niet zo.

Ik heb er al een paar keer contact over gehad met de helpdesk en die zeggen dat ik de decoders gewoon continue aan moet laten staan. Ik zet ze gewoon als ik niet kijk op uit (wat eigenlijk natuurlijk gewoon standby is) Maar dat is natuurlijk geen oplossing. Ik ga niet 3 decoders continue aan laten staan. Ik heb de panasonic ook wel eens een paar dagen aan laten staan maar helpt niets. Ik moest ook de decoder uit het stopcontact halen, de kaart eruit, dan weer aan, kaart erin en dan moest het over zijn. Nou, dat is helaas ook niet zo.

Waar ik van baal is dat ik voor honderden euro's aan decoders heb gekocht en die zijn goedgekeurd door ziggo maar werken gewoon niet goed. Ik heb ook de smartcards omgewisseld om te kijken of het aan de kaart ligt maar dat maakt ook niets uit. Het is ook niet continue maar af en toe. Vooral als het niet uitkomt en ik wat aan het volgen ben. En mijn tv boven is een scherm zonder tuner dus ik kan ook niet terugvallen op analoog.