Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #462  
Oud 20 november 2008, 13:29
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Esy ® Bekijk bericht
Ik denk dat het idd een soort versterker is.
Multikabel heeft er ooit een Tratec Multiservicebox MSB 01/60 tussen geplaatst.
Modem zit op DATA1.
Toch denk ik niet dat het in mijn installatie moet worden gezocht. Waarom kan ik 's nachts wel hoge snelheden halen?
Een paar weken terug waren dit heel normale waarden met exact dezelfde apparatuur:
Het zou goed kunnen, maar een HFC netwerk is niet zo zwart-wit als soms weleens wenselijk zou kunnen zijn. Het feit dat het gewerkt heeft wil niet zeggen dat het nu ook geen probleem is of vormt.

Iets wat altijd goed gewerkt heeft (hetzij op de grens) kan opeens wel vreemde dingen gaan vertonen of storingen gaan geven.

Wat precies de oorzaak is kan ik je niet zeggen. Wat we echter wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het signaal erg sterk binnenkomt op het modem. Een signaal moet niet te zwak, maar zeker ook niet te sterk zijn. Een te zwak signaal zorgt voor ruis, en een te sterk signaal kan voor overmodulatie (vervorming) zorgen. Sterker is niet altijd beter. In theorie kan een modem het downstream powerlevel bijregelen tussen -15 en +15, dit zijn hierin tevens de uiterste grenswaardes. In de praktijk treden de problemen vaak al op voordat deze grenswaardes bereikt worden. In de praktijk hanteerd men vaak als uiterste grenswaardes -12 en +12, dit is waar jou modem nu al op staat. Het kan nog goed gaan, maar het kan zeker ook al voor problemen zorgen.


De problemen die door een te zwak (ruis) of een (te) sterk (overmodulatie) signaal veroorzaaktkunnen worden varieert van een volledig uitvallen de verbinding, tot een zeer wisselvallig en instabiele verbinding. Dit kan inhouden dat de verbinding vaak uitvalt/offline gaat, of dat de snelheden op en neer schieten, het kan van alles zijn. Vandaar dat ik het toch even aanhaalde en de vraag stelde of je een versterker in huis hebt.

Als je een versterker in huis hebt zou je willen en kunnen uitleggen hoe de sitiatie bij jou thuis is? (binnenkomst kabel (AOP), waar zit de versterker, waar staat het modem etc).
__________________