Los bericht bekijken
  #1  
Oud 19 november 2008, 19:40
Elcoholic's schermafbeelding
Elcoholic Elcoholic is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 november 2008
Locatie: baarn, casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus, modem Motorola SBV5121E
DTV: Humax
Berichten: 6
Standaard Bittorent probleem sinds over stap naar alles in 1

Dag mensen, leuk plekje hier.

Ik ben sinds kort overgestapt van mijn oude casema 4 mb abonement naar alles-in-1 plus. Was voor een paar euro meer dubbele snelheid en digitale tv + bellen. Ik heb dus een nieuw modem ontvangen en volgens diverse speedtests is de snelheid precies wat het moet zijn (iets dat ik altijd al gehad heb bij casema). Mooie aanbieding dus.

Nu maak ik veel gebruik van bittorent en merk dat mijn download snelheid niet constant wilt blijven maar de hele tijd omhoog en omlaag gaat tussen 1mb en 300kb. Hij wil niet stabiel blijven tijdens downloaden maar bij uploaden blijft het wel stabiel. Echt een probleem is het niet maar ik vraag me toch af wat de oorzaak is?

Mijn vraag is of dit iets te maken heeft met het nieuwe modem (motorola SBV5121E) of dat ik iets zou moeten aanpassen in mijn instellingen om mijn computer met de hogere snelheid om te kunnen laten gaan. Ik download nooit iets van nieuwsgroepen of andere servers dus weet niet of het probleem daar ook voorkomt en alleen aan bittorrent ligt. Ik heb in ieder geval 2 clients geprobeert (utorrent en azureus). Beiden zeggen dat de connectie goed is dus het is geen poort probleem. En bij mijn oude abonement heb ik nooit problemen gehad met de huidige settings.

Mijn computer is redelijk goed (1,5gb intern, 2,8ghz p4, windows xp sp2) en er zit een router tussen.

Ik ben benieuwd of iemand anders dit zelfde probleem heeft ervaren aangezien ik me voor kan stellen dat er veel mensen zijn die over stappen naar alles-in-1. En een oplossing zou nog mooier zijn

Groeten,
Elco