Discussie: Oproep: Apple MacOSX
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 19 november 2008, 18:50
almodovaris's schermafbeelding
almodovaris almodovaris is offline
Member
 
Geregistreerd: 30 april 2008
Locatie: Zwolle Ziggo (voorheen @Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra met modem Arris Touchstone Telephony TM702B, firmware 5 feb 2009
DTV: Humax IR-FOX C (IRD SW MNFCIR 1.01.14, signed 21/07/2008, Q=100%, BER=0, sterkte=8%-52%)
Berichten: 28
Standaard

iDeneb is een Hackintosh (Mac OSx86, oftewel Mac OSX aangepast voor PC). Het draait niet op Linux. Het draait op zijn eigen partitie. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/IDeneb en http://en.wikipedia.org/wiki/OSx86

Verder, de problemen met PC hebben meerdere oorzakken: de Windows beveliging is gebrekkig. Veel users draaien Windows, het loont dus om virussen en spyware te schrijven voor Windows. Internet Explorer heeft ActiveX en toegang tot Windows kernsysteem, dus infecties via Internet Explorer komen veel voor. Veel mensen weten weinig over hoe moeten hun computer beschermen (firewall, up-to-date antivirus, inenting tegen en detectie van spyware, poorts sluiten, Windows diensten tweaken, NetBIOS instellen, poorten sluiten). Verder, veel mesen weten niet dat je kan downloaden de laatste stuurprogramma's van de producent van je hardware (veel Vista klachten hebben daarmee te maken). Veel mensen weten weinig over het oplossen van problemen met je eigen computer.

Mac OS is een van de beste bestuuringssystemen. Het is ontworpen op basis van UNIX, dus het is veilig ontworpen, het heeft makkelijke updates via Apple (zowel voor de Mac OS als voor stuurprogramma's en voor de software van derden), het is een stabiel systeem, het wordt in het algemeen gebruikt door mensen die veel weten over computers, het loont veel minder om virussen en spyware te schrijven voor Mac (door minder gebruikers), het heeft een veilige browser (Safari, tevens Firefox kan ook geinstalleerd worden).

Tevens, er wordt gezegd dat de Mac is tegenwoordig een combinatie van Intel-nVidia-Maxtor. Het verschil met de PC hardware is dus minimaal. Zelfs voor processors als AMD en verschillend hardware, er zijn stuurprogramma's en patches te schrijven. De XNU kernel draait op hardware niet ondersteund door de vanilla kernel.