Los bericht bekijken
  #21  
Oud 19 november 2008, 11:16
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elsido Bekijk bericht
Uhm daar heeft Casema nooit moelijk over gedaan?
Casema probeerde sinds 1999 al van dat contract met lage abbo kosten af te komen. En dat is ook logische de prijzen zijn vastgesteld op basis van een helehoop zaken en lang niet alleen aanleg kosten. En er zijn zoveel gemeenten waar de ziggo de netten niet heeft aangelegd maar heeft overgekocht van de gemeente. Die gemeenten hebben ook nooit lagere tarieven geŽist van de toenmalige kabelexploitanten. En dat de gemeente Leiden hun net moest verkopen is onzin want er zijn in Nederland nog meerdere gemeenten waar het netwerk nog van de gemeente is. Om een voorbeeld te noemen het net in Edam/Volendam is nog in het bezit van de gemeente echter levert ziggo daar wel de diensten.
De lage prijs was onderdeel van de verkoopprijs,dus: een lagere verkoopprijs dan de marktwaarde tegen een lagere prijs van de tv.
Leiden "moest" niet verkopen, Leiden wilde ook andere zaken als internetten via de kabel en wilde er verder niet in investeren.
Casema "kreeg" de kabel dus voor een prikkie in ruil voor de belofte de prijs laag te houden en het net zo te moderniseren dat internetten mogelijk was.
Het was een omstreden gedoe omdat Leiden er weinig tot niets voor gekregen heeft,het ontvangststation was eigendom van Stichting Kabelnet Merenwijk en dat moest eerst overgenomen worden voor Casema er in kon.
Toen de verkoop rond was heeft Casema de modernisering uitgesteld tot 2004,pas in januari 2005 kon men internetten en was er digitale tv.
Het gaat ook niet om heel Leiden die een lagere prijs betaalt,stichting kabelnet merenwijk wilde onafhankelijk blijven met als gevolg dat die dus betaald kregen voor hun ontvangststation maar in ruil daarvoor dus de hogere prijs moest betalen.
De merenwijk is een enorme wijk met veel hoogbouw en die betaalden dus allemaal gewoon de normale prijs.
Casema deed pas moeilijk toen ze de eerste keer in andere handen overging (de Franse eigenaar) en werd door de rechter gehouden de afspraken na te komen over de modernisering.
Toen moest opeens de prijs omhoog,hetgeen door de rechter met terugwerkende kracht ongedaan werd gemaakt.
De oude eigenaren begonnen een bodemprocedure en daar is nu pas uitspraak in gedaan,terwijl casema dus al veranderd is in Ziggo.
Casema heeft geen 100% gelijk gekregen maar de rechter oordeelde dat ze met een afkoopsom van 5 miljoen dan het recht kregen de prijzen te verhogen.
Daarbij is gekeken naar wat het net toen waard was,wat het net nu waard is,welke investeringen er gedaan zijn en hoe lang het kontrakt geldig was,daar bleef uiteindelijk nog een "schuld" van 5 miljoen over die Ziggo dus nu moet dokken,en pas dan mag de prijs omhoog.