Los bericht bekijken
  #323  
Oud 19 november 2008, 07:27
Schrijver's schermafbeelding
Schrijver Schrijver is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2008
Locatie: Urk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Smit 1.3 Interactieve Cam
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
ik zal een survey laten uitvoeren naar de mogelijke issues om te kijken of er op korte termijn een maintenance project opgestart moet worden.
Alvast bedankt!

Zoals al eerder aangegeven wordt het verschil tussen SD in scart en HDMI pas duidelijk als je weet waar je naar moet kijken.

Zie dit plaatje (klik).

De meeste mensen kijken naar een onjuist afgestelde TV met alle mogelijke digitale shit aan die het beeld compleet veranderen. Pixelplus etc. etc. Het lijkt me duidelijk dat die mensen hierover nooit zullen klagen.

Ik heb al eens hierover contact gehad met San Bergsman van Copaco. Die mij als antwoord:
Citaat:
Naar wat ik snel op internet heb kunnen vinden is je TV een HD Ready type. Dat wil zeggen dat deze niet meer dan 720 beeldlijnen kan weergeven. Het beste kun je de decoder dan ook instellen op 720p formaat. Het is een bekend verschijnsel dat als je de decoder op 1080i zet dat dan de beeldkwaliteit niet optimaal is. De decoder moet dan de SD programma’s upscalen naar 1080i, waarna de TV dit weer moet downscalen naar 720p. Hierdoor kunnen diverse bijverschijnselen optreden die de beeldkwaliteit niet ten goede zullen komen.
Kortom hij snapt totaal niet wat ik bedoel en denkt dat hij met een onwetende consument heeft te maken.

Via Mijn Tvix-6500 kan ik mijn Pioneer alle mogelijke formaten bedienen: 576i 576p 720p 1080i 1080p 50hz/60hz/24p In alle gevallen wordt er een superplaatje neergezet. Heeft dus totaal niet met up en downscalen te maken. Dit doet Pioneer als beste en waarschijnlijk is het bij zulke krachtige TV's alleen te constateren.

Ik hoop echt dat HUMAX de eerdergenoemde bugfixes heeft klaarliggen. De "Orig" stand via HDMI zou een hele verbeteriing zijn.