Los bericht bekijken
  #320  
Oud 18 november 2008, 22:11
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maslov Bekijk bericht
Ik heb zelf niet eens een Humax HD-tuner maar heb er eentje bij vrienden geïnstalleerd. Ik heb toen gezien dat het SD-signaal niet goed was. Die mensen kunnen zelf niet eens het verschil zien met een goede (SD) tuner omdat ze geen vergelijkingsmateriaal hebben. (Zie een aantal pagina's terug in dit topic). Datzelfde heb ik van anderen ook gehoord. Evenals iemand (ook in dit topic) die uitgebreid vertelt (met een aantal links erbij) dat men in de UK met de Humax Foxsat HD-tuner (waar de 5000c van is afgeleid) precies dezelfde problemen heeft met de kwaliteit van SD-beeld. Men heeft dat inmiddels met een nieuwe firmware versie opgelost.

Als dat alles niet voldoende is voor Ziggo om (op eigen initiatief) aktie te ondernemen om e.e.a. na te gaan, te onderzoeken en op te lossen, dan houdt het voor mij op. Dit is erg amateuristisch allemaal en het belooft weinig goeds voor de toekomst.
Ik zou zeggen, droom maar lekker verder.
Het lijkt me dat je erg overdrijft. De ontvanger is recent als beste ontvanger beoordeeld in de consumenten gids. Verder vindt je op kieskeurig deze ontvanger ook met de hoogste score. Uiteraard wil dit niet zeggen dat er individuele situaties kunnen bestaan waar het resultaat anders zou kunnen zijn.
Verder hebben we als onderdeel van de validatie zelf uitgebreid getest aan de hardware waaronder de RGB, Component en HDMI interfaces. De problemen die sommige gebruikers hebben gemeld hebben wij niet geconstateerd tijdens de visuele beoordelingen en eveneens niet met de uitgebreide video metingen op verschillende interfaces. Ik kan daarom zonder nader onderzoek niet bevestigen waar deze mogelijke verslechtering in de individuele situaties door veroorzaakt wordt en aan ten grondslag ligt. Wij zijn best genegen zodra ons een ontvanger met deze problemen wordt aangeboden deze nader onderzoeken, om te zien of we een oorzaak kunnen vaststellen. Tot dusver zijn er nooit probleem boxen voorlegd voor een nader onderzoek. Gebruikers die een box willen aanbieden zijn hierbij uitgenodigd.

Verder heeft de ditributeur Copaco zelf een enquete formulier toegevoegd. Ik zie niet in waarom je copaco, die het product geleverd heeft, niet zou kunnen informeren over de bevindingen en in geval van problemen niet zou moeten benaderen.