Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #416  
Oud 18 november 2008, 21:26
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elsido Bekijk bericht
Het antwoord hierop heeft tja al gegeven. Daarnaast is het zo dat een kabelexploitant een standaard hanteert voor het upstream en downstream van het signaal. Bij het oude multikabel was dit 46 dbmv voor upstream met grenswaardes van 40 tot 50 dbmv natuurlijk moet je dan ook kijken naar het SNR nivo. Daarom ben ik van mening dat het signaal iets te laag is maar wel binnen de marge .
Even buiten de SNR om aangezien we die niet weten. 50dBmV vind ik erg hoog, het modem heeft dan nog maar weinig ruimte om bij te kunnen regelen. 55dBmV is eigenlijk echt de max om het nog enigzins te laten functioneren.

Elke kabelexploitant hanteerd een standaard waarde, alleen word de standaard van een HFC netwerk bepaald door natuurkundige wetten en de eigenschappen van dat netwerk.

Ik zie liever een upstream power van 42dBmV dan 50dBmV. Ook kunnen er zich bij 50dBmV al problemen gaan voordoen, ook op andere producten. De downsteam power level is ideaal tussen -3 en +6 (ja breder werkt ook prima. Als we iets gaan nuanceren als we het over de upstream power hebben dan is de hotspot ergens tussen 42 en 48dBmV, als is dit erg relatief, ik liever een hogere SNR en een lager powerlevel als een lagere SNR met een hoger powerlevel.
__________________