Los bericht bekijken
  #55  
Oud 18 november 2008, 21:08
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Cool

Zou toch wel heel jammer zijn als ik straks geen HDTV meer kan kijken via mijn HTPC met FloppyDTV-C/CI (met Alphacrypt CAM)..Het werkt geweldig op dit moment.

Ziggo gaat hier gewoon klanten mee verliezen, want ik heb juist het idee dat mensen die het HD pakket hebben (allemaal docu zenders), zich vaak ook niet af laten schepen met de beperkte keus in HDTV tuners die Ziggo ondersteunt (nog steeds maar 1tje?) en niet kunnen opnemen in HDTV, en dus naar de Alphacrypt oplossingen zijn overgestapt. M.a.w. het zijn juist de Alphacrypt gebruikers die de potentiele CI+ klanten zijn voor Ziggo.

Is er al zicht op CI+ gecertificeerde TV's en/of HTPC tuners? Zolang die er niet zijn KAN Ziggo CI+ nog niet activeren. En verkoop van de CI+ CAM door Ziggo is onzinnig als er nog geen TV's/tunerkaarten zijn die dat aan kunnen. Anoniem is daar heel duidelijk in geweest: Het is onmogelijk dat er NU al CI+ gecertificeerde TV's zijn, domweg omdat de TA, die de certificaten uitgeeft, nog niet bestaat, en er dus ook nog geen beeldchips zijn die dat ingebakken certificaat hebben. Zelfs als begin volgend jaar de TA is geinstalleerd, zal het nog zeker een jaar of langer duren voordat er een beetje keus is in CI+ gecertificeerde apparatuur. De TA heeft ook tijd nodig producten te evalueren en te certificeren, ik neem aan dat dit mensenwerk is, met evaluaties van ontwerpen, audits bij fabrikanten en regelmatige controles...bureaucratie dus van heb ik jou daar, wat erg veel tijd kost.

En als het er eenmaal is en de verkoop daarvan gaat tegenvallen (wat ik wel verwacht, want de eerste CI+ gecertificeerde producten zullen niet de goedkoopste zijn, dat zal in het high end dure segment gaan beginnen) dan worden het wel hele dure HDTV zenders voor Ziggo, omdat de vele Alphacrypt gebruikers dat niet meer kunnen afnemen en over zullen stappen naar de concurent(er vanuit gaande dat het HD pakket, film1 enz, de dure pakketten, straks alleen met CI+ gecertificeerde apparatuur kan worden bekeken).

En hoe langer het duurt, hoe slechter voor Ziggo het er uitziet, want IPTV is in opkomst (digitale TV van KPN, via ADSL, of misschien wel via wireless-n (300Mb/sec, meer dan 10x zo snel als ADSL2+)), XS4ALL roept al een jaar of 2 dat ze het ook gaan introduceren. En als je zonder een dure Alphacrypt Full HD TV te moeten vervangen bij de concurent voor een habbekrats wel dezelfde zenders in HD kwaliteit kan ontvangen, dan is de keus snel gemaakt ben ik bang... De slogan "Doe de kabel de deur uit" zal dan door KPN wel weer van stal gehaald worden .

Al met al denk ik dat het nog wel eens een tijd kan gaan duren voordat het echt zover is. Tegen die tijd zal KPN/xs4all HDTV over IP wel voor elkaar hebben, misschien wel met software op de HTPC te ontvangen.

Lots