Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #411  
Oud 18 november 2008, 21:02
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Op zich klopt dit, maar bij een te laag power level, is het signaal minder sterk in verhouding tot de ruis, waardoor de SNR te laag kan worden, of een SNR probleem met een andere oorzaak eerder problemen geeft. Daarom wordt voor het upstreampowerlevel als richtwaarde 45-50 aangehouden.
Als de SNR goed is, dan is het powerlevel ook lager omdat het signaal goed overkomt zonder dat het modem meer moet zenden. Pas wanneer het netwerk constateert dat het signaal niet goed genoeg overkomt zal het modem gaan bijregelen door meer te gaan zenden, dus een hogere powerlevel op de upstream. SNR en powerlevel zijn ook niet linear met elkaar verbonden. Ik kan het voor een deel met je eens zijn over je uitleg, maar op het gebied van de waardes ben ik het toch echt niet met je eens.

50dBmV is erg hoog als powerlevel voor de upstream, het modem staat dan al bijna max te zenden, het modem kan immers nog maar 5dBmV bijregelen. Ook bij waardes van 50dBmV kunnen zich er al storingen voordoen, misschien niet direct op de verbinding, maar dit kan zich ook voordoen op de analoge tv zenders als strepen in het beeld.

Sterker nog, in tegenstelling tot BertK haal ik mijn volledige snelheid en dit is stabiel. Mijn upstream power is nog veel lager, en valt toch redelijk buiten de ideale waardes die jij noemt, dit zou niet kloppen met de verbinding die ik heb.
__________________